Специалистът на СЗО Мария Ван Керхове,коментирайки тълпите от фенове без

...
Специалистът на СЗО Мария Ван Керхове,коментирайки тълпите от фенове без
Коментари Харесай

СЗО: Финалът на Европейското беше катастрофа

Специалистът на СЗО Мария Ван Керхове,коментирайки тълпите от почитатели без маски по време на финала на Европейското състезание по футбол, изрази опасения, че това ще докара до разпространяването на ковид, в това число на новия „ Делта “ вариант, написа The Guardian.

Във Англия в последно време се следи увеличение на броя на случаите и това се изяснява както с разпространяването на мощно заразния нов вариант, по този начин и с премахването на всички ограничавания. В същото време процентите на имунизация остават високи. Предвижда се до 19 юли да бъдат отстранени даже условията за носене на маски и съблюдаване на обществена отдалеченост, съобщи организация " Фокус ". Служителите на СЗО обаче са обезпокоени.

Мария Ван Керхове написа в „ Туитър “ по време на финала на Европейското състезание по футбол: „ Трябва ли да се веселя, когато видя по какъв начин вирусът се предава пред очите ми? “ Според нея вариантът „ Делта “ ще се възползва от ситуацията на тези, които не са имунизирани и са в тълпата, без маска, викат и пеят. Тя означи, че резултатът ще бъде унищожителен. През юни Англия се съгласи с УЕФА, че стадионът ще бъде цялостен на 75%. В същото време там употребяват система, съгласно която всички присъстващи би трябвало да преминат експресен тест. Въпреки това, както отбелязва създателят на публикацията, тези проби не са доста показателни, защото те могат да дадат подправено негативен отговор, в случай че инфектиран човек неотдавна се е разболял или в случай че анализът е взет погрешно.

СЗО издаде предизвестие, че скупчванията на хора по време на надпреварата ще подтиква разпространяването на вируса. А комисията по публично здраве в Европейския парламент назова решението за допускане на 60 хиляди почитатели на стадиона „ рецепта за злополучие “. И към този момент, както се счита, стотици нови случаи на заболяването са свързани с шампионата. В същото време обаче всички останали специалисти означават, че почитателите се събират на чист въздух, а обстановката е по-лоша в питейни заведения, рейсове, влакове и къщи, написа The Guardian.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР