Специален фонд за туризъм в бюджета на ЕС, общи маршрути

...
Специален фонд за туризъм в бюджета на ЕС, общи маршрути
Коментари Харесай

Европа се фокусира върху привличане на китайски туристи

Специален фонд за туризъм в бюджета на Европейски Съюз, общи направления за Балканите и привличане на повече китайски туристи са измежду целите, които се чуха през днешния ден на неофициалното съвещание на европейските министри на туризма в София.

В идващия 7-годишен бюджет на Европейски Съюз да има и специфичен фонд за туризма, предложи еврокомисар Елжбета Биенковска, която взе участие в съвещанието. Иновативното предложение за европейски туристически фонд е пристигнало от Хърватия. Нашата министърка Николина Ангелкова заяви, че ще се създават голям брой взаимни туристически пакети със страни от Балканите, с цел да се притеглят повече китайски туристи.

" Министърът на Хърватска направи предложение да се включим към техните взаимни пакети, които изготвят със Словения. Със сигурност ще го създадем. Готвим такива с Турция и Гърция, с Румъния, тъй че това е един от методите да притеглим в допълнение китайски туристи ", сподели Ангелкова.

В момента се водят диалози и за директна авиолиния сред София и китайската столица Пекин, съобщи още тя, само че даде обещание повече конкретика през втората половина на 2018 година

Без превоз, летища и инфраструктура не можем да привличаме и посрещаме повече туристи в дадена страна, съобщи еврокомисарят по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и дребни и междинни предприятия.

" Предизвикателствата си остават едни и същи, само че в подтекста на идната финансова рамка е още по-важно да се разискват тематики като цифровизацията, уменията, рекламата. Преди един месец започнахме европейската година на туризма Европа-Китай и смисъла на България в района ", разяснява Биенковска.

" Другият въпрос е устойчивостта на туризма. В някои градове хората просто не желаят повече туристи и по тази причина би трябвало да бъдат рекламирани и други дестинации, които не са толкоз познати, както са столиците. Трябва да споменем и Брекзит в този подтекст. Ще стигнем до сполучливи решения и ще можем да насочим напъните тъкмо в тези пунктове на туризма, където въздействието ще бъде най-силно “, сподели още еврокомисарят.

Туризмът основава към 10% от европейския БВП.

Цифровизацията е бъдещето на бранша " Туризъм ", съобщи генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили.

" Говорихме за директната връзка със заетостта в частния бранш. Това е прелестна опция да се усъвършенства заетостта и да си сътрудничим доста тясно с частния бранш. Имаме към 535 млн. члена – това са частни сдружения. За страдание, нямаме български компании, които да са членове на нашата организация, само че бихме желали да имаме ", съобщи той.

По думите му това са все сдружения и компании, които работят в областта на туризма, които от време на време получават финансиране и от външни източници, само че и от частни компании, както и от финансови институции. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР