Специален екип изучава всички американски статии, свързани със Северна Корея

...
Специален екип изучава всички американски статии, свързани със Северна Корея
Коментари Харесай

Вижте сестрата на севернокорийския лидер - тайното оръжие на пропагандата на Пхенян

Специален екип учи всички американски публикации, свързани със Северна Корея и изготвя навременен отговор от името на Ким Чен Ун. Севернокорейската агитация е с дълги обичаи, тя е особено оръжие за " всеобщо разпръскване ". Пропаганда и пропаганда

Официалното название на информационната работа на Пхенян е Дирекция " Реклама и Информация ", по-известна е обаче като Департамент " Пропаганда и Агитация ". Тя се управлява от Ким Йо-Джон, тридесетгодишната по-малка сестра на Ким Чен Ун, която разполага със сериозна власт зад кулисите, само че рядко се демонстрира пред аудитория.

Лицето на пропагандата е Ри Чун Хи, 74-годишната телевизионна говорителка, която от 1971 година с неизменимия розов обичаен костюм, оповестява положителни и неприятни вести за Народна демократична република Корея.

Всъщност и прословутата тирада на Ким Чен Ун от 22 септември не е произнесена персонално от него. Той се снима с текста в ръка, седнал на бюрото. Цялото послание е прочетено по малкия екран от гласа на Ри Чун Хи. Така младата Ким Йо-Джон и старата Ри Чун Хи са стожерите и разпространителите на великите проекти на военачалник Ким.


Говорителката Ри Чун Хи

Снимките на ракети и бомби

Департаментът " Пропаганда и Агитация " сортира и популяризира фотосите от изстрелванията на севернокорейските ракети. От предходната година те разгласяват от ден на ден снимки и видеа. Като да вземем за пример Ким, който инспектира дребна атомна бомба, подготвена да бъде сложена на главата на ракета.

На 15 септември беше сниман и публикуван и пробата на балистичната ракета Hwasong-12, която прелетя над Япония. За случая бе употребена и самоходна ракетна установка. Големият камион се оказва незасегнат след тестването дали устоя на огън. Една от най-големите закани, идващи от страна на Пхенян, е точно способността да мести непрестанно своите ракети, тъй като това понижава опциите на американците да ги обезвредят.

В умозаключение: Ким желае да има оперативна нуклеарна ракета и да потвърди това пред света. Пропагандата му оказва помощ да съобщи посланието: " Искаме да установим равновесие сред действителната и нуклеарната мощ, та американците да не посмеят да мислят повече за военни варианти ".

Сестрата на Ким



Ким Йо-Джон е церемониалмайсторът на режима, индивидът, отпред на пропагандата. От юли 2015 година тя управлява департамента " Пропаганда и пропаганда " на мястото на възрастния Ким Ки-нам, който я вкарва в занаята. Според наблюдаващи на режима в Пхенян, тя е в дъното на доста събития, целящи да подхранват култа към личността на брат й. Но разликата сред сестрата на диктатора и предшествениците й е, че тя работи с обсег. Именно тя предлага облика на Ким като " човек от народа ", с непрекъснати посещаване на заводи, съоръжения, здания, учебни заведения и детски градини. Нейна е и концепцията страната да се отвори за задгранични гости.

Швейцарският лицей

Много време информацията за дребната млада жена е много нищожна. Тя е родена на 26 септември 1987 година и няколко години посещава същото учебно заведение в Берн, Швейцария, като брат си. Така двамата живеят в непосреден контакт, под зоркия контрол на чичо си и вуйна си и, а десетки сътрудници наблюдават всяка тяхна стъпка.

Свидетели описват, че Ким Йо-Джон непрестанно е била следвана от дами, които са я придружавали по пътя от резиденцията до учебното заведение. През 2000-та година Ким Йо-Джон се връща в Северна Корея, само че не се изключва в това време да е учила в университет в чужбина. Връзката с брат й става все по-близка, и се усилва след гибелта на родителите й и възкачването му на власт.



Първата обществена поява

Около 2007 година Ким Йо-Джон влиза в партията и евентуално две години по-късно, тя се появява за първи път в обществото. Сестрата е паралелно до Ким в селскостопански университет. През 2013-та година е назначена за шеф на кабинета на ръководителя. Скоро по-късно тя става началник на пропагандата. Това е значим пост, тъй като Съединени американски щати и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации постановиха наказания точно на департамента, управителен от нея, считайки, че той е от изключителна значимост.
Преместванията на Ким

Ким Йо-Джон диктува какво да пишат медиите посредством своята работа, взема решение кои фотоси да бъдат публикувани, координира коментаторите, подготвени единствено при подаден знак да се афишират в поддръжка на Пхенян. Анализатори настояват, че са виждали сестрата на Ким в разнообразни случаи да дава заповеди и прави знаци на защитата на брат си. Счита се, че точно тя е посъветвала водача да бъде по-предпазлив при появите си пред аудитория, обезпокоена, че ограниченията за сигурност няма да устоят на офанзива.



Бързи реакции

Нейна заслуга е, че направи информационната система по-гъвкава. Преди време минаваха дни преди да бъде оповестена реакция на държавното управление или на държавния началник, а в този момент отговорът идва в действително време. Цели отдели проучват изявленията за Пхенян, като обръщат особено внимание на обществените мрежи.

Други се занимават да поддържат жив огъня на революцията със стихотворения, слогани, разкази, плакати и пощенски марки. Паралелна активност, която се прибавя към мобилизационната акция в страната, където всичко е замислено за " двойна приложимост " - за цивилен и военни цели. Северна Корея в действителност е в непрекъснато положение на война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР