Спестяването за българите е традиция дълбоко вкоренена в народопсихологията ни.

...
Спестяването за българите е традиция дълбоко вкоренена в народопсихологията ни.
Коментари Харесай

Как да печелим от спестяванията си без да рискуваме?

Спестяването за българите е традиция надълбоко вкоренена в народопсихологията ни. Българинът икономисва „ бели пари за черни дни” и с годините колкото повече пари натрупва, толкоз по-малко податлив е да рискува да ги загуби. Към септември 2017 г, банките държат над 46.4 милиарда лева спестявания на физически лица, които носят годишна рентабилност под 1 %! Инвестиционните фондове оферират разнообразни разновидности за вложение на дребни суми за по-висока рентабилност за дребни и не чак толкоз дребни инвеститори, само че концепцията за „ риск” при капиталовите артикули отблъсква средностатистическия спестяващ жител.

Младите хора, които имат финансова просветеност и са склонни да рискуват нормално не разполагат със спестявания, а възрастните хора даже да са финансово грамотни не са склонни да рискуват.

Как тогава да печелим от спестяванията си без да рискуваме?

Рядко и за малко огромни финансови институции оферират капиталови артикули с обезпечена главница и рентабилност по-висока от дребните лихви по депозитите, които на всичко от горната страна се таксуват с 8% налог.

Такава опция дава до края на тази година огромна и финансово постоянна застрахователна компания, посредством капиталова застраховка живот с обезпечена застрахователна сума, и рентабилност основана на инвестиция в акциите на 4 международни компании. Инвестицията е за период от 6 години и вноската е еднократна.

Доходността от тази инвестиция е необлагаема, и защото е застраховка „ Живот” имате право да ползвате данъчни облекчения.

Внесената сума не предстои на запор и обезпечено ще бъде върната след 6 години плюс годишна рентабилност от 6,4% под изискване, като оптималната рентабилност за целия период на контракта е 38.4% (доходността се дефинира всяка година на падежна дата, когато се начисляват 6.4% рентабилност при изискване, че цената на четирите акции е равна или по-висока от базовата им стойност към 09.10.2017).
Тъй като това е застраховка „ Живот “ при положение на гибел от акцидент ще се изплащат 2 покрития: Стойността на аварийния капитал (броя дялове по цената за борсовия ден) + първичната вноска.

Застраховката може да бъде прекъсната предварително посредством откупуване като се удържа такса 4 % до първата година, намаляваща до 0 % след 5-та година.

Този структуриран капиталов артикул е съвършен за хора, които държат обилни суми в банка и биха желали да заделят част от тях като инвестиция с по-висока рентабилност (6.4% годишно под условие), само че и с обезпечена главница.

Анализ на Станислава Сурова, финансов съветник, MoitePari CONSULT
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР