Спешното финансиране, предназначено за подпомагане на икономическия спад, причинен от

...
Спешното финансиране, предназначено за подпомагане на икономическия спад, причинен от
Коментари Харесай

ОССЕ предупреди: Корупцията в Европа ще се увеличи

Спешното финансиране, предопределено за подкрепяне на икономическия спад, породен от пандемията, евентуално ще подхрани корупцията в цяла Европа, предизвестяват от организацията по сигурността на Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/. В негово изказване се споделя, че нарушителите са доста адаптивни в спешни обстановки ще намерят способи да аплайват с измами за помощ.

Страните, наранени от пандемия в 57-членния блок на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), ще бъдат в допълнение затрупани от корупция през идващите месеци, съобщи Томас Гремингер пред австрийската организация АПА.

„ Подозираме, че през идващите месеци ще станем очевидци на доста повече корупция “, съобщи швейцарският посланик и общоприет секретар на основания в Женева орган, фокусиран върху сигурността в блока.

„ Престъпниците се приспособяват бързо към слабостите на публичните системи, провокирани от рецесията с ковид “, сподели Гремингер и добави, че евентуално трафикът на хора също ще се усили.

„ Граничният надзор, въведен още веднъж през март в съвсем всички страни от Европейски Съюз – по-рано „ без граници “ – натовари доста управляващи и отклони запаси ”, сподели той, предупреждавайки, че нарушителите в този момент експлоатират сходни дефекти.

И това състояние беше в допълнение затруднено “от доста националистически инстинкти, солови начинания и едностранни изолационистки подходи ”, съобщи той. Преди пандемията в Шенгенската зона, включваща 22 страни от Европейски Съюз и 400 милиона европейци са се осъществявали почти 1,25 милиарда пътувания годишно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР