Спешно се търсят дарители с кръвна група АБ- за 39-годишния

...
Спешно се търсят дарители с кръвна група АБ- за 39-годишния
Коментари Харесай

Спешно! Търсят дарители с кръвна група “АБ-“ за Жеката, който изхвърча от мотора си в кв. Меден рудник в Бургас

Спешно се търсят донори с кръвна група „ АБ-„ за 39-годишния моторист Жельо Енчев-Жеката, който пострада нощес при злополука в жк. „ Меден рудник “.

Жельо е с доста невисок хемоглобин, което значи, че заместители на тази кръвна група не биха му помогнали.

Както Флагман.бг заяви, случаят стана към 18:00 ч., а повода е несъобразена скорост от страна на водача на пистовия мотор " Сузуки ". Той не съумял да спре и се забил в задната част на лек автомобил " Ленд Роувър Фрийлендър ", ръководен от 37-годишен мъж от с. Димчево.

При удара бургазлията е изхвърчал от мотора и получил тежки пострадвания - политравматизъм и строшаване на гръдния панер. 39-годишният моторист е настанен за лекуване в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, с заплаха за живота.

Приятели и близки Жельо Енчев, по прякор Жеката, оповестиха, че потърпевшият се нуждае незабавно от кръв и който има опция - да помогне.

Флагман.Бг приканва всички хора с положителни сърца да спасим дружно един човешки живот. Можете да помогнете на 39-годишния Жельо, като дарите кръв в Кръвния център към УМБАЛ-Бургас всеки ден от 07:30 до 14:00 часа. Единственото изискване е да сте кръвна група АБ-!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР