Спешно да бъде създаден единен медицински щит за действие срещу

...
Спешно да бъде създаден единен медицински щит за действие срещу
Коментари Харесай

Единен щит срещу COVID-19 в Европа предложи Борисов

Спешно да бъде основан обединен медицински щит за деяние против COVID-19 в Европа като реакциите за деяние и ограниченията да бъдат ясно обособени и групирани на светофарния принцип с червен, жълт или зелен код. Това предложи българският министър председател Бойко Борисов в изявлението си пред водачите на Стратегическия конгрес в Блед, заяви държавната пресслужба. 

По думите му, единният медицински протокол би трябвало да уточни по какъв начин да действат учебните заведения и детските градини, дали се позволяват, или се не разрешават спортните прояви в Европейски Съюз и по какъв метод.

" Всяка страна членка е длъжна да обезпечи зелен кулоар и трафик за тировете, за превоза. Необходимо е да се подходи световно и във връзка с защитните дрехи, имунизациите и медикаментите за справяне с новото заболяване. Освен хилядите човешки животи, които загубихме, парите, които загубихме, работните места, които загубихме, ние загубихме най-важната борба - за психическото здраве на хората ", сподели още министър-председателят.

Всеки човек се разсънва с мисълта дали има сигурност, разяснява българският министър председател. " Ние какво им споделяме всеки ден - идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и протести в цяла Европа - за какво? Защото не знаят има или няма, ние още спорим има или няма COVID-19 ", съобщи той.

" Няма по-добро място от Европейски Съюз ", означи още пред своите сътрудници той и припомни колко доста работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последствия от пандемията.

" Но към този момент сме в септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има колосален спад на Брутният вътрешен продукт в целия свят ", добави Борисов. Той подчерта, че макар невижданото предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава построяването на всички основни за района и Европа планове. " А сме на най-трудното място - сред Турция, Крим и Черно море ", уточни министър-председателят Бойко Борисов. 

Преди старта на стратегическия фолум Борисов  се срещна със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Матю Бойс. Двамата са разискали самодейността „ Три морета “, в която взе участие България дружно с още 11 европейски страни. Българският министър председател е отбелязал смисъла на самодейността като прагматична платформа за съдействие в търговско-икономическата облас и показал изгодите в границите на самодейността от задълбочаването на интеграцията на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море, както и основаването на по-голяма съгласуваност сред тях по линията Север–Юг в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса.

„ Още по-силното задълбочаване на българо-американските търговско-икономически връзки ще има значимо значение в интервала на възобновяване на стопанската система от пандемията от COVID-19 “, подчертава още Борисов по време на срещата си с Матю Бойс. Министър-председателят посочи, че България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници като съдействието е извънредно необятно както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО и на ЕС-САЩ. Премиерът Борисов даде висока оценка на провелата се в София през януари първа сесия на Стратегическия разговор България-САЩ. Борисов добави, че е доста значимо да се резервира позитивната наклонност за резистентен напредък на двустранната търговия сред България и Съединени американски щати, както и привличането на нови директни американски вложения, заяви държавната пресслужба. Значителен капацитет за това има във високотехнологичните браншове, аутсорсинга, машиностроенето и електротехниката.

В рамките на срещата са били разисквани и тематики от сферите на енергетиката, сигурността и защитата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР