Спешни промени в Наказателния кодекс да борят контрабандата. Това решиха

...
Спешни промени в Наказателния кодекс да борят контрабандата. Това решиха
Коментари Харесай

Спешни промени в Наказателния кодекс ще борят контрабандата

Спешни промени в Наказателния кодекс да борят контрабандата. Това взеха решение след среща министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров, шефът на Агенция „ Митници “ Георги Костов и ръководителите на комисии в Народното събрание Данаил Кирилов и депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров – Ревизоро. Припомняме, че тематиката бе разисквана на съвещание на комисията „ Ревизоро “ през миналата седмица.

„ Още през днешния ден експертна група в министерството на правораздаването с присъединяване на представители на прокуратурата и Министерството на финансите ще изготви промени в Наказателният кодекс. Поради спешността от такива промени ще предложим текстовете на народни представители, които в случай че ги припознаят, да задействат по-бързи промени на Наказателен кодекс “, съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Срокът е до края на идната седмица текстовете да са на вниманието на народните представители.

„ В член 234 на Наказателния кодекс, с изключение на продажбата и държането на акцизни артикули без бандерол, ще се санкционира и незаконното произвеждане на тези артикули. Ще се промени и терминът „продава“ към „разпространява под каквото и да е форма“, както и ще се вкара лицензионен режим на машините, нужни за произвеждане “, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.

„ Не може на всеки кран да има митничар. Но подобен кран не е съществувал, когато е публикуван лицензът “, разяснява финансовият министър Владислав Горанов във връзка случая Карнобат.

Според него софтуерната скица не позволява съществуването на този кран, все пак съществуването му е реалност и от него тече 96 градуса етилов алкохол.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР