Спешната болница на българския Североизток - МБАЛ “Света Анна-Варна, посрещна

...
Спешната болница на българския Североизток - МБАЛ “Света Анна-Варна, посрещна
Коментари Харесай

МБАЛ “Света Анна - Варна посрещна лято 2020 с пет модерни операционни

 Спешната болница на българския Североизток - МБАЛ “Света Анна-Варна ", посрещна летния сезон с напълно ремонтиран и освежен Операционен блок. Петте операционни, в които годишно се вършат приблизително сред 10 000 и 13 000 хирургични интервенции, сега дават отговор на най-високите стандарти в бранша. Облицовката и оборудването са с антимикробно покритие, позволяващо скоростно и високоефективно обеззаразяване на пространствата. Подменени са газовата апаратура на Оперативния блок, климатичната система, филтрацията.

В ремонтирания бранш непрекъснатият личен състав се състои от 40 медицински сестри и санитари, а в залите за интервенции ежедневно влизат още толкоз хирурзи - коремни, гръдни и съдови. На денонощие във всяка от петте съвременни операционни зали се правят приблизително по пет интервенции. МБАЛ “Света Анна- Варна " поема над 90 на 100 от хирургичната неотложност в Североизточна България.

Общата стойност на завършилия за късите 2,5 месеца ремонт е малко над 750 000 лева По-голямата част от средствата - 550 000 лева, са обезпечени от Министерството на здравеопазването, а разликата - от Община Варна.

Оперативното поделение е последното - 21-во, в МБАЛ “Света Анна-Варна ", което в последните няколко години е главно ремонтирано и модернозирано, напомни изпълнителният шеф доктор Красимир Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР