Спешна проверка на загражденията по магистралите препоръча премиерът Бойко Борисов.

...
Спешна проверка на загражденията по магистралите препоръча премиерът Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Да се проверят загражденията по всички магистрали, решиха министрите

Спешна инспекция на загражденията по автомагистралите предложи министър председателят Бойко Борисов . Това стана по време на днешното съвещание на Министерския съвет, стана ясно от стенограмата на Министерския съвет.

Премиерът разпореди на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да се заемат с инспекцията по всички автомагистрали.

" Там, където са откраднати, незабавно да се възстановят, там където са пробити, да се поправят ", съобщи министър председателят Борисов на днешното държавно съвещание.

" Полицаите от " Пътна полиция ", които са по автомагистралите, да следят тези пасища. Нека районните полицейски инспектори да минат и да видят намират ли се някъде откраднати мрежи от автомагистралата или табели ", предложи министър председателят, който е някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Повод за инспекцията е злополуката сред кон и кола на Автомагистрала " Тракия ", при която почина животното .

" Сега като свърши съвещанието, двамата се разберете от през днешния ден да стартира. Не може да излезе кон на автомагистрала. Късмет, че хората са живи ", сподели Борисов.
 Кон на Автомагистрала
Кон на Автомагистрала " Тракия " провокира злополука

При удара животното е починало

Регионалният министър изясни, че животните излизат и от пътните връзки, които водят към автомагистралата.

Премиерът се обърна към вътрешния министър, че при сигнал (за животно, навлязло на пътната лента - б.р.), е належащо на място да отиде полицейски автомобил и в случай че би трябвало с лампите да свети и да предизвестява движещите се коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР