Спешна онлайн среща на върха на ЕС заради разрастващата се

...
Спешна онлайн среща на върха на ЕС заради разрастващата се
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС спешно обсъждат пандемията


Спешна онлайн среща на върха на Европейски Съюз поради разрастващата се пандемия е планувана за през днешния ден. Държавните и държавни ръководители на Европейския съюз ще обсъдят ограничения за битка с пандемията от ковид, чиято скорост на разпространяване чупи нови върхове в страните от общността всеки ден. Лидерите ще се съсредоточат върху въпроси като бързи проби, следене на инфектирани и имунизации, сподели представител на Съвета на Европейски Съюз пред кореспонденти в Брюксел преди ден, оповестява ТАСС.

“Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел би желал водачите да споделят и обменят опит. Специално внимание ще бъде обърнато на тестването и следенето, както и на ваксините”, сподели източникът.

Лидерите на Европейски Съюз имат намерение да създадат оценка на това „ по какъв начин да продължим групово напред по въпроса за бързото тестване “, предава БТНЕС.

Ще се търси общ метод за използването на бързите проби и тяхното потребление, като евентуално се вземат поради общите прагове за осъществяване и възстановяване на мониторинга и контрола след използването на тестванията.

Според дипломата, водачите ще издигнат и въпроса за работата по взаимно признание на проби. По-специално, във връзка с приемането на бързи резултати от проби и в подтекста на пътуванията в границите на Европейски Съюз.

Лидерите ще обсъдят „ общ метод към имунизациите “. “Това включва евентуална работа по критерии за разпространяване на ваксини сред държавите-членки, общ лист с предпочитани групи за приемане на ваксини и попречване на проблематични моменти в логистиката”, означават от Съвета на Европейски Съюз.

Накрая държавните и държавни ръководители ще прегледат „ разновидности за даване на взаимопомощ сред страните членки на Европейския съюз “.

По-рано Европейската комисия разгласява набор от оферти за спомагателни ограничения за битка с пандемията, които ще лежат в основата на полемиката от водачите на Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР