Спектакълът Мовименто/Вариации ще бъде отново на сцена на 08 февруари

...
Спектакълът Мовименто/Вариации ще бъде отново на сцена на 08 февруари
Коментари Харесай

Спектакълът `Мовименто/Вариации` - диалог за динамиката на съвременността

Спектакълът " Мовименто/Вариации " ще бъде още веднъж на сцена на 08 февруари 2019 | 19:30 ч. ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс.

Движението е главната тематика на режисьорския план на Гергана Димитрова – „ Мовименто/Вариации “ (Пет миниатюри и едно изявление на тематика движение). В него тя кани пет авторки с друга народност в неприсъствен диалог, който осмисля миграционните процеси през днешния ден като тип придвижване на тела, артикули, услуги, информация, пари, души, мисли, фантазии, вируси, нужди.

Този самобитен разговор сплотява гласовете на Здрава Каменова, Мариана Събева, Улрике Сиха (Германия), Ив Лей (САЩ/Великобритания) и известната българска хореографка и изпълнителка Галина Борисова. През разнообразни подходи са тематизирани разнородни части от динамичността на съвременността.

Представлението е концентрирано върху мисленето за придвижването като хореография, като естествена и житейска потребност; за придвижването, опълчено на статичното; за придвижването като разпространяване на хрумвания, за цифровата динамичност, за #MeToo, за Илън Мъск; за придвижването на пазари и естествени ресурси; за неизменимото придвижване към смъртта; за софтуерното развиване, даже за придвижването из космоса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР