Спектакълът Мълчаливи предания“ на Варненския куклен театър спечели овациите на

...
Спектакълът Мълчаливи предания“ на Варненския куклен театър спечели овациите на
Коментари Харесай

Варненският куклен театър с овации на фестивал в Обединените арабски емирства

Спектакълът „ Мълчаливи предания “ на Варненския куклен спектакъл завоюва овациите на аудитория и експерти в Обединените арабски емирства, предадоха от пресцентъра на театъра.

В първото издание на фестивала за съвременни новаторски спектакли през януари тази година участваха над 20 трупи от целия свят, измежду които и Държавният куклен спектакъл - Варна. Форумът няма конкурсен темперамент – основан е, с цел да разпространява театралното изкуство в цялото му разнообразие от жанрове. Сценичните изкуства не са част от традициите в културния живот на Обединените арабски емирства и тъкмо по тази причина задачата на фестивала е да разпространява театъра – измежду публиката от доста националности и най-много измежду младежите.

С неповторимата си визия – комбиниране от танц, музика и мултимедия, „ Мълчаливи предания “, реж. Боян Иванов, стана най-впечатляващият театър на фестивалната сцена – това потвърдиха спонтанните реакции на публиката и другите участници във форума. Десетки са изявите на Държавен куклен спектакъл – Варна на международните фестивални подиуми, само че това е първото присъединяване в Обединените арабски емирства. А срещите с нови театрални обединения пораждат и нови другарства, и нови креативен контакти. Варненската натрупа към този момент има предложения за участия на нови интернационалните артистични конгреси, а и чака част от обединенията да дойдат във Варна при започване на октомври тази година, когато ще се организира XVIII издание на Международния куклен фестивал „ Златният делфин ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР