Спечели $4 млрд. след сливането на “Тръмп медия с DWACСъдът

...
Спечели $4 млрд. след сливането на “Тръмп медия с DWACСъдът
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е по-богат от всякога

Спечели $4 милиарда след сливането на “Тръмп медия ” с DWAC
Съдът в Ню Йорк понижи фрапантно гаранцията му

Влезе в листата на най-заможните хора

Доналд Тръмп е изправен пред правосъдни наказания за стотици милиони долари, президентската му акция е пред финансова рецесия, а бизнесът му регистрира оперативни загуби от години. Но в понеделник следобяд Тръмп стана по-богат от всеки път, заяви Си Ен Би Си.

Нетното положение на някогашния президент на Съединени американски щати е скочило с повече от 4 милиарда $ през последните дни до към 6,5 милиарда $, регистрира организация “Блумбърг ”, която наблюдава положението на 500-те най-богати хора в света.

Това стана вследствие на утвърденото в петък обединение сред медийна компания на Тръмп, Trump Media & Technology Group, и компанията Digital World Acquisition Corp., известна като DWAC (US компания за придобиване със особено предопределение, учредена през 2021 г.).

Тръмп има близо 80 милиона акции, или почти 58%, от Trump Media, която ръководи неговата обществена платформа “Трут сошъл ”. При цена на затваряне на пазара на Уолстрийт в понеделник на акциите на DWAC от $49,95 за една акция, активите на Тръмп костваха на хартия 4 милиарда $.

Междувременно Тръмп завоюва обжалването за прекъсване на осъществяването на правосъдно решение за машинация на стойност 454 милиона $. Той би трябвало да внесе гаранция от 175 милиона $ в границите на 10 дни - победа, която блокира управляващите в щата Ню Йорк да подхващат стъпки за конфискуване на активите му.

Тръмп съобщи, че ще се съобрази с решението на апелативния съд в Ню Йорк и ще внесе гаранцията си под формата на скъпи бумаги или пари в брой, с цел да извърши наредбата. “Не съм направил нищо неприятно ”, написа той в обществените мрежи.

От кабинета на основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс обявиха, че Тръмп “все още е изправен пред отговорност за потресаващата си машинация ”. По-рано Тръмп е казвал, че може да бъде заставен да продаде активи на извънредно ниски цени, с цел да събере средства, с които да внесе гаранцията по делото. Бившият президент имаше период до понеделник да заплати средствата, преди Джеймс да може да изиска от съда да запорира активите му, включително и скъпо недвижимо имущество.

В резултат на медийното обединение и поправената надолу сума за гаранция, 77-годишният Тръмп беше включен в понеделник в показателя на милиардерите на Блумбърг за пръв път в неговия живот.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР