Спазвайте личните предпазни мерки при почивка в Гърция, съветват лекарите

...
Спазвайте личните предпазни мерки при почивка в Гърция, съветват лекарите
Коментари Харесай

Гърците в ступор, Ковид се завърна ударно

Спазвайте персоналните защитни ограничения при отмора в Гърция, поучават лекарите заради нова мощна вълна с Ковид-19. Засега с висок риск са островите, където има скупчване на туристи.

Всеки втори тест на остров Миконос е позитивен за Ковид-19, оповестяват от здравното министерство. Над 30% са инфектираните с вируса на островите Санторини и Милос, сочат резултатите от взетите проби.

И на другите острови има повишаване на броя на носителите на вируса, само че в по-ниски граници. Изключение е остров Тасос с единични случаи на инфектирани.

Властите осведомят туристите за риска от заразяване по време на туристическия сезон, като приканват да се съблюдават познатите ограничения, макар че не са наложителни, съобщи БНР.

Най-рисковите места за заразяване са заведения, сочат наблюдения на лекарите. На плажа също има скупчване на туристи, които не съблюдават отдалеченост. Хората се заразяват по няколко пъти заради мощната интензивност на Омикрон 4 и 5, установяват лекарите.

Министърът на опазването на здравето Плеврис заяви, че към този момент вълната от новозаразени не оказва напън върху здравната система. Поради високите температури държавното управление не обмисля връщане на маските до септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР