Спазваме всички правила при евтаназирането на животни. В това увериха

...
Спазваме всички правила при евтаназирането на животни. В това увериха
Коментари Харесай

БАБХ: Спазваме всички правила при евтаназирането на животни

Спазваме всички правила при евтаназирането на животни. В това увериха от Българската организация по сигурност на храните. Позицията до медиите бе изпратена в отговор на изказвания в обществените мрежи, че животните от свинефермата не се умъртвяват хуманно, както и изразени подозрения, че труповете се транспортират и унищожават задоволително бързо и безвредно.

От БАБХ обясниха за какво животните се умъртвяват с пяна, а не с ток, както и за какво не се изгарят труповете, а се загробват.

От Агенцията по храните прецизират, че по този начин се заобикаля рискът от разпространение на болестта. Също по този начин се твърдят потребителите, че месото, постъпило в комерсиалната мрежа се наблюдава и би трябвало да носи нужните документи, с цел да предстои на продажба.

Мерките се извършват без закъснение, добавя БАБХ в отговор на въпрос за какъв интервал ще бъдат премахнати всички 17 000 животни. Припомняме, че и през днешния ден продължи евтаназирането на животните в свинекомплекса в село Николово, Русенско, където бе открито съществуване на африканска чума. В работата по ограничението на периметъра на болестта са включени полиция и войска. На 20 юли стана ясно, че африканската чума е поразила индустриална свинеферма в Русенско.

Преди това от БАБХ оповестиха, че се не разрешава свинското месо на всички фермерски пазари. До този миг огнищата на чума по свинете у нас бяха 16. На 16 юли свиневъди оповестиха, че са нужни стоманени ограничения и военно състояние поради разпространяването на болестта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР