Спазих предизборното си обещание за разлика от други. Това написа

...
Спазих предизборното си обещание за разлика от други. Това написа
Коментари Харесай

Тръмп написа важни думи, касаещи Йерусалим, Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама

Спазих предизборното си заричане за разлика от други. Това написа в Туитър Доналд Тръмп за Йерусалим. " Спазих предизборното си заричане, а други - не! ". С тези думи американският президент Доналд Тръмп взе на прицел в Туитър тримата си прародители в Белия дом Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама, упрекнати, че не са изпълнили обещанията си за Йерусалим, прецизира Канал 3. 

Тръмп приложи видео, с цел да напомни поетите по този въпрос от тримата предходни президент задължения, от които те в една или друга степен след това са се отметнали.  Клинтън, както и Буш, твърдяха по време на акциите си, че са склонни да реалокират американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, само че трансформираха визията си, откакто пристигнаха на власт.  Обама не е казвал нещо съответно за посолството, само че назова Йерусалим " столица на Израел ". 

" Щом поема функционалностите си, ще стартира процедура по пренасяне на американското посолство в града, който Израел избра за столица ", декларира през 2000 година Джордж Буш в тирада, фрагмент от която е оповестен в туита на Тръмп.  Видеомонтажът приключва с изказване на самия Тръмп, огласяващ " формалното признание " на  Йерусалим за столица на Израел и решението си да реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив там.  В изказването президентът индиректно приказва за неналичието на кураж у тримата жители на Белия дом преди него. Хиляди палестинци излязоха на митинги след петъчната молитва против решението на Тръмп. Стотици от тях пострадаха и минимум един бе погубен в конфликти с израелски бойци. 

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън сподели, че евентуално ще минат няколко години, преди Съединени американски щати да открият посолство в Йерусалим.  Той също по този начин съобщи, че признаването от президента Доналд Тръмп на Йерусалим за столица на Израел не значи, че това ще е окончателният статут на града и уточни, че Съединени американски щати ясно са декларирали, че границите на Йерусалим ще бъдат дефинира посредством договаряния сред израелците и палестинците. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР