Спасителният план за Перник бе одобрен от Министерския съвет и

...
Спасителният план за Перник бе одобрен от Министерския съвет и
Коментари Харесай

Кабинетът одобри плана за Перник, прати го в СОС

Спасителният проект за Перник бе утвърден от Министерския съвет и влезе за утвърждение в Столичния общински съвет. Припомняме, че концепцията е да се построи от нов тръбопровод, по който Перник да получава вода от бент. " Белмекен " през бент. " Бели искър ".
Имаме готово писмо, всеки миг го изпращаме, чакаме формалното мнение от концесионера на " ВиК София " и пращаме предлагането в Столична община. Доколкото знам, от Столична община са изискали същото мнение, изясни министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Становището касае на 100% опцията през мрежата на София да минава вода за Перник, без да създадем проблеми на жителите на София. Писмото на концесионера споделя, че по тази мрежа могат да се преведат в допълнение 400 литра в секунда, при искане от наша страна за 300 литра в секунда, с цел да може да бъде обезпечено водоподаването в Перник в развой на режим. Целта е да възстановим силите на язовир " Студена ", изясни министърът.
Днес в Министерски съвет бяха представители от Камарата на строителите, които също предложили експертна помощ за построяването на помпена станция и тръбопровод от Мало Бучино до Перник. Ръководството на Камарата заявява цялостна готовност на всички компании, тъй че този тръбопровод – 13,5 километра, и помпената станция към него да бъдат изпълнени в оптимално бързи периоди, заяви районният министър Петя Аврамова.
Все още няма информация какъв брой ще коства построяването на водопровода и помпената станция, само че за задачата са отпуснати 25 млн. лв..

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР