Спасителните екипи в Бургас подновяват издирването на двамата рибари, изчезнали

...
Спасителните екипи в Бургас подновяват издирването на двамата рибари, изчезнали
Коментари Харесай

Подновяват издирването рибарите, изчезнали в езеро край Бургас

Спасителните екипи в Бургас възобновяват издирването на двамата риболовци, изчезнали в езерото Мандра край Бургас. Те са в неопределеност от през вчерашния ден.

От полицията приканиха в акцията да се включат и доброволци с лодки, само че те наложително да бъдат със избавителни жилетки.

В издирването на двамата риболовци от Средец и Бургас ще се включат чиновници на полицията, огнеборци и екипи на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури. Оглед на региона ще бъде осъществен с дрон.

За идната интервенция шефът на Регионалната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Николай Николаев сподели:

" Ние ще отидем с два екипа – единият екип от водолази, другият е избавителен. Водолазите ще влязат с лодка за гмуркане – трима водолази. Ще има още трима индивида, които или ще оказват помощ на водолазите или при претърсвания с автомобил в близост ще могат да се включат ".

Очаква се интервенцията по издирването да бъде възобновена в 10.00 часа сутринта.

Сигналът за изчезналите риболовци е подаден през вчерашния ден в 6 часа сутринта. Рибарите са влезнали с гумена лодка в езерото в 23 часа в неделя през нощта. След като не са се прибрали до сутринта, брачната половинка на единия от тях се обадила на тел. 112.

Мандренското езеро е най-голямото от четирите Бургаски езера, дължината му е 8 км, а ширината – близо 1,5 км.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР