Спасителните екипи продължават да издирват в Атласките планини на Мароко при трудни условия

...
Мароко прие помощ от четири нации – Обединеното кралство, Испания, Катар
Коментари Харесай

Мароко прие помощ от четири нации – Обединеното кралство, Испания, Катар и Обединените арабски емирства – след силно земетресение, разкъсано в страната на 8 септември 2023 г. Международни спасителни екипи пристигнаха бързо, за да започнат издирвателни операции в подножието на Атласките планини, където е епицентърът на труса. Екипът на ФРАНС 24 на място съобщава.

Тъй като по-голямата част от щетите, причинени от земетресението, се намират в отдалечени села високо в Атласките планини на Мароко, продължаващите мисии за търсене и спасяване са изпълнени с трудности.

Пътуването до отдалечени, засегнати от земетресение села е дълго с ръмжене на трафика конфликти между спасители, хуманитарни конвои и булдозери, преместващи отломки.

В малкото село Инерни сред оцелелите може да се долови чувство на огорчение срещу бездействието на правителството.

„Ако имахме помощ от държавата и квалифицирани хора, можехме да спасим толкова много повече животи. Млад мъж каза пред FRANCE 24.

„Работих три дни, ден и нощ, копаехме с ръцете си и проследихме миризмата на телата“, каза той.

Междувременно почти нищо не е останало в селото Ими Н'Тала, след като скала се срути, унищожавайки цели семейства след себе си.

Дори докато продължават усилията за извличане на телата на мъртвите, предстои още по-голямо предизвикателство – възстановяването на живота на тези, които някога са наричали тези руини дом.< p>Моля, щракнете върху видеоплейъра по-горе, за да гледате репортажа.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР