Спасителна лодка се е преобърнала в Атлантическия океан край западното

...
Спасителна лодка се е преобърнала в Атлантическия океан край западното
Коментари Харесай

Бурята Мигел уби трима, обръщайки спасителна лодка край бреговете на Франция

Спасителна лодка се е преобърнала в Атлантическия океан край западното крайбрежие на Франция, оставяйки трима спасители мъртви , на фона на ветрове до 129 км/ч, оповестяват английските медии.

Те са били част от 7-членен екипаж, които са отишли на помощ на рибарска лодка, която е бедствала по време на разразяването на бурята Мигел в региона.

Ветрове до 147 км/ч удариха северната част на Испания по-рано, завъртайки се към Бискайския залив и продължавайки към Франция.

Бурята е необикновена, като идва при започване на летния туристически сезон.

Снимки на лодката на Националното съдружие за морско избавяне са я хванали да се люшка измежду огромни талази в моментите преди да се преобърне, след което преобърнатият кораб удря брега.

Четирима от седемте души екипаж на борда на избавителната лодка са съумели да доплуват до брега . Три хеликоптера и към 60 пожарникари се пробват да открият телата на тримата мъртви.

Най-бурните ветрове са били регистрирани в северозападната испанска област Астурия късно в четвъртък, до момента в който по-рано са били породени вреди по някои здания в Галисия.

Докато бурята удряше сушата в Западна Франция, метеоролозите записаха скорости напразно от 129 км/ч.

По крайбрежието в региона на Венде, край летния курорт Les Sables-d`Olonne, екипаж от Националното съдружие за морско избавяне е отишъл на помощ на рибарска лодка в неволя и преобърнала се на към 800 м от брега .

" Морето беше доста бурно ", разяснява кметът Яник Моро пред телевизия BFMTV, допълвайки: " В лодката имаше седем души, а трима спасители са починали. Това е огромен потрес за нас и огромен потрес за целия град. "

Десет френски департамента са били с оранжев код за рисково време и предизвестие за евентуални вреди, изключително от паднали дървета. Пътуването с железопътен превоз в западната част на Франция беше нарушено от бурята, а метеоролози обявиха, че такива събития са необичайност през юни .

Предупреждения за рисково време има също на север, с заплаха от мощен дъжд и скорост напразно до 100 км/ч в западната част на Холандия.

Силни ветрове към този момент опустошиха холандското крайбрежие в ранните часове на четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР