Спасителите използваха багери, кучета, а понякога и голи ръце, за

...
Спасителите използваха багери, кучета, а понякога и голи ръце, за
Коментари Харесай

1 човек загина, а 11 са в неизвестност след свлачище и внезапни наводнения, ударили индонезийския остров Суматра

Спасителите използваха багери, кучета, а от време на време и голи ръце, с цел да реалокират руините в най-тежко засегнатото село, до момента в който търсеха мъртвите и изчезнали, сподели Сариман Ситорус, представител на локалната Агенция за търсене и избавяне.

Те също изпратиха няколко водолази, оборудвани със сонарно разкриване, с цел да открият вероятни жертви, пометени в езерото Тоба, сподели Ситорус.

Той сподели, че късно в събота спасителите са извадили обсипано с тиня тяло на брега на езерото, на към 500 метра (ярда) от разрушения хотел Senior Bakara. Мъжът е разпознат като чиновник на хотел.

Националната организация за ръководство на бедствия сподели, че свлачището и неочакваните наводнения са развалили минимум 35 къщи, черква, учебно заведение и хотел в село Симангулампе, принуждавайки към 55 фамилии да избягат във краткотраен държавен заслон.

Сезонните дъждове от октомври до март постоянно предизвикват наводнения и свлачища в Индонезия, архипелаг от 17 000 острова, където милиони хора живеят в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР