Спасители претърсват водите край Гърция в четвъртък в мащабна спасителна

...
Спасители претърсват водите край Гърция в четвъртък в мащабна спасителна
Коментари Харесай

Продължава спасителната операция в района на потъналия край Гърция кораб с мгранти

Спасители претърсват водите край Гърция в четвъртък в огромна избавителна интервенция, като очакванията за намиране на оживели след корабокрушението,, в едно от най-смъртоносните сходни бедствия в Европа през последните години , понижават, предава Ройтерс.

Смята се, че стотици хора са намирали в препълнен дребен риболовен транспортен съд, който се е преобърнал в интернационалните води на към 50 благи (80 км) от южния крайбрежен гръцки град Пилос рано в сряда, до момента в който е била следена от гръцката брегова защита.

След зазоряване в четвъртък, транспортен съд на бреговата защита отплавал от близкия пристанищен град Каламата с телата на починалите. До ранните часове на днешния ден оживелите там са 104, а смъртните случаи - 79.

Властите споделиха, че не е ясно какъв брой души е имало на борда на плавателния съд и те изследват една данни от европейска благотворителна организация за избавяне, съгласно която може на борда може да е имало 750 души на дългия от 20 до 30 метра транспортен съд.

Международната организация по миграция към Организация на обединените нации сподели, че първичните отчети сочат, че на борда е имало до 400 души.

Правителствени чиновници споделиха, че корабът е потеглил от либийското пристанище Тобрук, само че прибавиха, че мигрантите на лодката настойчиво са отказвали оферти за помощ от гръцките управляващи.

" Останахме до него, ако се нуждаеше от нашата помощ, която те бяха отказали. "

Снимки от въздуха, публикувани от гръцката брегова защита, демонстрират десетки хора на горната и долната палуба на лодката, гледащи нагоре, някои с разперени ръце, часове преди да потъне.

В Каламата са задържани трима души за тарфик на хора.

, а. Все още не е ясно дали дебатът на партийните водачи по малкия екран ще се организира в четвъртък вечерта, както е планувано.

Миграцията и сигурността на границите са едни от основните въпроси в предизборния дневен ред на Гърция. Страната е в челните редици на миграционната рецесия в Европа от 2015 година, когато стотици хиляди хора от Близкия изток, Азия и Африка пропътуваха хиляди километри през континента с вярата да изискат леговище.
 Организация на обединените нации: Рекордни 110 милиона души по света са наложително разселени
Организация на обединените нации: Рекордни 110 милиона души по света са наложително разселени

Един на всеки 74 души сега е разселен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР