Спасители от плажа във Варна настояват да се създаде плажна

...
Спасители от плажа във Варна настояват да се създаде плажна
Коментари Харесай

Спасители настояват за плажна полиция. Деца карат джетове по морето

Спасители от плажа във Варна упорстват да се сътвори „ плажна полиция “. Причина за настояванията е неналичието на право спасителите да постановат санкции на плажуващите. За момента те не могат да извадят летовници от водата, даже флагът да е червен.

„ Не извършват нашата флагова сигнализация, изключително при червен и жълт байрак. Когато става въпрос за надуваеми предмети не би трябвало да се влиза в морето. Когато вятърът е мощен от нерешителност може да се извърнат и да се стигне до катастрофи “, изясни старши избавител Георги Есов.

В разгара на сезона плажовете във Варна са цялостни с хора. Повечето от тях търсят избавление от горещините в морето. Това основава повече работата за спасителите.
Според старши избавител Георги Есов летовниците,
които подценяват сигналите на спасителите, заплашват освен себе си, само че и близките.

На юг пък деца карат джетове с висока скорост в морето. За това алармира зрителка на bTV. Случката е снимана през вчерашния ден сутринта на плаж „ Росенец-Север “ край Бургас.

Според дамата, подала сигнала, децата постоянно са оставяни без контрол да карат сами мощните машини в морето. На фрагментите се вижда по какъв начин те се разминават с други плавателни средства. Въпреки че били предизвестени, чиновниците на водната база не подхванали дейности да ги спрат.

„ Условията за потреблението на водните атракции са ясно написани. Бих желал обаче първо да разгледаме
три разновидността за каране на джет,
преди да приказвам за разпоредбите. Първият метод е да се наеме подобен от водната база на плажа. Вторият вид е да имаш личен джет. А третият вид е да се употребява за спорт “, изясни Кристиян Киров, който е наемател на плажа.

Той акцентира, че се случва несъмнено нещо на плажа и незабавно в полезрението попадат тези, които го стопанисват. Факт е обаче, че има ясно написани правила – с цел да излезе в морето и да се върне на брега джетът би трябвало да мине през избран воден кулоар. „ Там не трябва да има плуващи хора и за това се грижат инструкторите “, разясни Киров.

Наемателят на плажа добави също по този начин, че карането на джетове се прави в зоната за водомоторен спорт, която е на 200 метра във вътрешността в морето и е обозначена с шамандури. Между зоната за плуване и тази за джетовете има междинна, която е за безмоторни водни спортове – водни колелета и други по-безопасни средства.

„ Случаят с дребните деца, които са снимани да карат джетове, за мен не е нарушаване. Наредбата споделя, че всеки притежател на джет може да посети плаж и да излезе през водния кулоар в зоната за моторни спортове. Единственото ни обвързване като стопани на плажа е да запишем данните на този частен джет “, разясни още Киров. Според него не е ясно дали на сниманите клипове се виждат дребни деца или по-големи младежи.

„ По закон джет може да се кара от лица над 18-годишна възраст. Всички останали би трябвало да са с придружители “, изясни още наемателят на дребния плаж „ Росенец-Север “ край Бургас.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР