Спасители извадиха от третата по дълбочина пещера в Турция тежко

...
Спасители извадиха от третата по дълбочина пещера в Турция тежко
Коментари Харесай

Спасители извадиха американския спелеолог Марк Дики от пещерата Морджа в Южна Турция

Спасители извадиха от третата по дълбочина пещера в Турция тежко болния американски спелеолог Марк Дики, който е бе в капан повече от седмица, заяви Спелеоложката федерация на Турция, представена от ДПА.

Дики е член на интернационален проучвателен екип, проучващ пещерата Морджа в Южна Турция. На 2 септември е получил кръвоизлив в стомаха, до момента в който се е намирал на дълбочина 1250 метра.

Американският академик бе изваден от пещерата тази нощ в 00:37 ч. локално време (21:37 ч. по Гринуич).

" По този метод частта от интервенцията за избавяне на пещерата завърши сполучливо. Поздравяваме всички, които са съдействали за това ", се споделя в известието Спелеоложката федерация на Турция.  

В акцията за спасяването на американския спелеолог участваха турски и интернационалните екипи, сред които общо 19 български спасители.

Европейската асоциация за пещерно избавяне заяви, че мъжът е бил изнесен на носилка и след медицински обзор ще бъде трансфериран в болница.

Много спасители са останали в пещерата, с цел да изнесат " обилни количества " въжета и съоръжение, употребявани по време на интервенцията.

Европейската асоциация изрази " голяма признателност на многото пещерни спасители от седем разнообразни страни, които способстваха за триумфа на тази избавителна интервенция ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР