Спасителен екип от 13 души е спасил ранено и изтощено

...
Спасителен екип от 13 души е спасил ранено и изтощено
Коментари Харесай

Спасиха изморено куче след изкачване на най-високата планина в Англия

Спасителен екип от 13 души е избавил " ранено и изтощено " куче от най-високата планина в Англия в интервенция, траяла повече от четири часа, съобщи CNN .

Според спасителите в събота 33-килограмовото куче " отказвало да се движи " от Скафел Пайк, ситуиран в националния парк Лейк Дистрикт, Северозападна Англия.

Собствениците на кучето са поискали помощ в 18:25 ч., съгласно планинския избавителен екип на Кесуик, който е изпратил 13 членове на помощ.

Спасителите сложили кучето в торба на носилка и свалили животното от планината, се споделя в изказване на екипа.

" Въпреки че кучето е много огромно и тежи 33 кг, беше радостно да пренесем подобен относително лек потърпевш. Пострадалият остана невъзмутим, спокоен и позитивно величествен от самото начало ", се споделя в изказването.

Спасителната акция е 42-рата задача на екипа за тази година и лишава общо 4 часа и 18 минути.

Това не е първият случай, в който спасителите би трябвало да оказват помощ на куче да се върне назад fj планината.

През юли 2020 година 121-килограмов сенбернар на име Дейзи се нуждаеше от избавяне от Скафел Пайк, откакто показваше признаци на болежка в задните си крайници и отхвърляше да се движи.

Спасителната интервенция лишила общо пет часа и 16 членове на екипа на планинската избавителна работа в Уасдейл.

Скафел Пайк е най-високата планина в Англия с височина 978 метра (3209 фута). Намира се в известния Лейк Дистрикт, регион, предпазен от ЮНЕСКО, известен измежду туристите и почиващите.

Защо би трябвало да посетите Езерния регион в Англия

Езерният окръг е прочут като едно от най-красивите места в Европа. Дивите планини се извисяват над големи езера, а съвършените като от картичка селца оферират същински буколически места за пребиваване и потапяне във всичко това.

Пейзажът към момента се обработва от обичайни овцевъди, чийто добитък не може да бъде избегнат, когато се разхождате по хълмовете. Пешеходните направления там са именити, без значение дали става дума за нанагорнище на Скафел Пайк или за проучване на по-диви хълмове като Бленкатра, по-на север.
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР