Спасихме от застрояване 11 декара междублокови пространства в район Младост,

...
Спасихме от застрояване 11 декара междублокови пространства в район Младост,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Спасихме от застрояване 11 декара междублокови пространства в Младост

" Спасихме от застрояване 11 декара междублокови пространства в регион " Младост ", това разгласи във фейсбук профила си председателят на СОС Георги Георгиев. 

" На последното постоянно съвещание на Столичния общински съвет приехме решение по предложение на основния проектант Здравков, с което 18 частни парцела в междублоковите пространства в „ Младост “ 1 и 2 стават общинска благосъстоятелност и на тях няма да може да се строи. По закон, притежателите им имаха право да построят нови жилищни здания с повърхност от над 33 000 квадратни метра (за съпоставяне – НДК е ситуирано върху терен от близо 18 300 кв.м). Затова през целия мандат се водиха договаряния с тях от арх. Здравков и екип от съветници от всички партии, като в това време подготвяхме и градоустройствените процедури. Вече извървяхме пътя до края – на съвещанието на 14 септември осигурихме поддръжка с гласове от разнообразни партии и частните парцели ще бъдат сменени с други, които се намират надалеч от жилищните комплекси – на бул. Александър Малинов.

Така тези 11 000 квадратни метра градинки пред блоковете ще останат свободни да се употребяват от жителите. На тях няма да се строи и са планувани за озеленяване и облагородяване на градската среда.

Припомням, че за първи път в страната преди два месеца приложихме този законов ред за Овча Купел и спасихме 60 декара зелени площи, като придобихме 56 парцела, върху които можеше да се построят жилищни здания с 150 000 кв.м. повърхност.

Поздравявам арх. Здравков и урбанист Златко Терзиев за нововъведението, която приложихме за първи път в страната точно в София и благодаря на общинските съветници за присъединяване в работната група и договарянията.

Това е методът да се оправим с казуса с презастрояването в кварталите. Останалото са общи приказки на дилетанти ", написа още Георгиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР