Спаси София алармира за ново пропадане в ремонтирания участък на

...
Спаси София алармира за ново пропадане в ремонтирания участък на
Коментари Харесай

Спаси София: Има ново голямо пропадане на жълтите павета- този път срещу Ректората

" Спаси София " сигнализира за ново проваляне в ремонтирания сектор на жълтите павета, този път против постройката на Ректората на Софийския университет. “Очевидно казусът е надалеч по-голям, в сравнение с твърдеше Столичната община. Оказа се, че пропаданията не са единствено пред Народното събрание, само че и на площада и при кръстовището с бул. Васил Левски. Вероятно ръководещите ще се оправдаят, че и там колите набиват спирачки и се получава едно превъртане, само че обстановката въобще не е комична. Тя е трагична ”, споделя самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

От " Спаси София " предизвестяват, че отлагането на ремонта на ремонта е пагубно за жълтите павета, защото сегашната нездрава основа и огромните фуги са причина паветата свободно да “плуват ”. “В момента жълтите павета не са заклещени и тежкият трафик в допълнение ги поврежда и троши. Предвид обстоятелството, че те към този момент не се създават, София е напът да загуби един от най-емблематичните си знаци. В тази обстановка кметът Фандъкова не може да си разреши да отсрочи ремонта за идната пролет, тъй като след зимата обстановката ще бъде трагична. В същото време Общината има стеснен брой здрави павета, с които да смени унищожените. Кой ще носи отговорност за това? ” - пита арх. Иван Караджов от " Спаси София ".

Според градските деятели, отговорността за плана и за неналичието на надзор при пренареждането е напълно в ръководството на Столичната община. “Странно по какъв начин същата технология за разпореждане на паветата устоя над 100 години с тежък трафик и военни паради, а в този момент се оказа негодна единствено след една седмица. Тези оправдания звучат нелогично и целят тичане от отговорност от кмета Фандъкова и ръководената от нея администрация. ”

От Спаси София означават, че още преди две години са изпратили обширно мнение до ръководещите, в което приканват да се извърши цялостно пренареждане на паветата, вместо “частична репарация ”, както Общината направи. “Резултатите са налице - пътната настилка в този момент е в по-лошо положение, в сравнение с преди ремонта за 17 млн. лева Това е неприемливо - в това насипно положение, жълтите павета в допълнение се повреждат с всеки минал ден. ” - безапелационен е Борис Бонев.

Припомняме, че точно поради този следващ неудачен ремонт, от " Спаси София " на следващия ден провеждат митинг с искане за оставка на госпожа Фандъкова, както и за обикновено и умело ръководство на столицата. “Призовавам всички наши съграждани да се съберем тази сряда от 18 ч. на ул. Московска №33 и дружно да покажем, че този кмет и управление на Столичната община се провалиха. Време е да си вървят и София да стартира да взема решение проблемите, вместо просто да се харчат стотици милиони без никакъв резултат. Вярвам, че софиянци няма да останат безучастни на фона на унищожаването и обезличаването на нашата обичана столица. ” - приключва с апел Борис Бонев, водачът на " Спаси София ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР