Спартак (Търнава) победи Радник (Биелина) с 3:2 след изпълнение на

...
Спартак (Търнава) победи Радник (Биелина) с 3:2 след изпълнение на
Коментари Харесай

Драма с дузпи прати син кошмар за съперник на Локо

Спартак (Търнава) победи Радник (Биелина) с 3:2 след осъществяване на дузпи в реванша им от първия квалификационен кръг на Лига Европа и ще играе против Локомотив (Пловдив) в идващия стадий. Словаците бяха изгубили с 0:2 в Босна и Херцеговина и наваксаха пасива си на собствен терен, с цел да пратят мача в продължения. В тях нямаше голове, а при ударите от бялата точка домакините имаха по-точен мерник и ликуваха.

Австрийският нападател Алекс Собчик (10) и халфът Кристиан Михалек (87) се разписаха в постоянното време и изравниха общия резултат, пращайки мача продължения. Малко след началото на второто от тях в 108-ата минута румънският бранител Богдан Митреа си изкара втори жълт и червен картон, оставяйки домакините в понижен състав. Така или другояче нови попадения нямаше и се стигна до дузпи.

При ударите от бялата точка Захуменски и Ловат от домакините пропуснаха, а същото сториха и Мотика, Плавшич и Попара от гостите. Така словашкият отбор завоюва с 3:2 след дузпи и ще се изправи против Локо (Пд) в идващия кръг.

Носителят на Купата на България ще е хазаин в първия мач против Спартак (Търнава) след седмица на 25 юли, а реваншът е на 1 август в Словакия. Съвсем скоро се чака решение от УЕФА, дали завръщането на Локомотив в Европа ще се случи на клубния стадион в парк „ Лаута” или на друго оборудване в страната.
Лига Европа 1 кръг, четвъртък 18 юли  Спартак Търнава 5:2краен резулат  Radnik Bijeljina
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР