Спартак (Москва) най-после сложи край на серията си от 6

...
Спартак (Москва) най-после сложи край на серията си от 6
Коментари Харесай

Първа победа, и то каква! Спартак на Тедеско разгроми Локомотив

Спартак (Москва) най-сетне постави завършек на серията си от 6 мача без победа в шампионата. " Червено-белите " съкрушиха Локомотив (Москва) с 3:0 и нанесоха най-тежката загуба на " железничарите " през сегашния сезон. Успехът е първи за Спартак под управлението на новия ментор Доменико Тедеско, а в двата мача, откогато пристигна някогашният ментор на Шалке 04, тимът не е позволил попадение.

Всички голове в столичното дерби паднаха след почивката. Есекиел Понсе откри в 57-ата минута с хубав прехвърлящ удар, а другите попадения във вратата на Гилерме вкара шведът Джордан Ларсон. Синът на Хенрик Ларсон се появи като запаса и в разстояние на две минути довърши Локомотив.

Локо беше в доста мощна форма преди този мач, а в средата на седмицата беше покрай това да шокира Ювентус посред Торино в Шампионската лига. Тимът на Юрий Сьомин обачче хвърли доста сили против " Старата госпожа " и през днешния ден рухна през второто полувреме.

Едер и Алексей Миранчук водеха офанзивата на Локомотив, а за Спартак в предни позиции започнаха Понсе, Андре Шюрле и Лоренсо Мелгарехо. Още от първите минути си пролича, че гостите ще разчитат на контраатаки. При една от тях Наил Умяров центрира към Шюрле, а германецът нацели гредата.
Малко по-късно Жоао Марио можеше да се разпише за Локо, само че Александър Максименко избави удара му. Стражът на Спартак се оправи ослепително и след шут на Миранчук в 32-ата минута. В края на полувремето двата отбора се изнервиха, само че реферът Алексей Есков бързо охлади пристрастеностите с с три жълти картона.

Веднага след подновяването на играта още веднъж Миранчук пропусна добра опция за " железничарите ". В 55-ата минута Тедеско смени Шюрле с Ларсон, а в 57-ата Спартак поведе. Зелимхан Бакаев пусна остроумен пас към Понсе, а той трансферира неразчетено излезлия Гилерме с дебютния си гол в РПЛ.

Всё, крупно уступаем в дерби #ЛокоСпартак. Многое не получилось сегодня

Остаёмся в лидирующей группе в таблице #РПЛ и ждём следующего тура – сыграем на выезде с «Уфой».#ЛокоСпартак | #РПЛ pic.twitter.com/lfr5kingGV
— ФК «Локомотив» (@fclokomotiv) 27 октомври 2019 година Локомотив се принуди да рискува и хвърли повече хора в офанзива, а това беше добре пристигнало за спартаковци. В 79-ата минута резервата Роман Зобнин комбинира с Бакаев, той центрира към Ларсон и нападателят откри близкия ъгъл на вратата. В 81-ата след нова контра Бакаев записа трета си асистенция, а Ларсон вкара своя втори гол в мача за крайното 3:0.

Локомотив пропусна да се изравни с лидера в класирането Зенит и дело втората позиция с Ростов на Ивелин Попов. Спартак даде индикации, че потегля нагоре и се придвижи на шесто място в класирането, само че на цели 8 точки зад петия ЦСКА (Москва).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, неделя 27 октомври  Локомотив Москва 0:3краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР