Спането с плюшени животни често се свързва с детството, но

...
Спането с плюшени животни често се свързва с детството, но
Коментари Харесай

Кой би си помислил: и възрастните имат полза от спането с меки играчки

Спането с плюшени животни постоянно се свързва с детството, само че в действителност може да бъде потребно и за възрастни. Пухените играчки освен осигуряват уютно допълнение към леглото, само че също по този начин могат да имат позитивно влияние върху качеството на съня на възрастните. 

Ако сте самотни или се борите с прочувствен стрес, държането на нещо меко и плюшено наоколо може да облекчи напрежението. Разбира се, да вземем за пример котката в този случай би била най-хубавият терапевт. Но в случай че нямате животни, ще свърши работа и плюшено мече, пише Delfi.

Защо е потребно възрастните да спят с меки играчки:

1. Осигуряване на комфорт и сигурност.

Емоционален комфорт: Плюшените животни могат да обезпечат чувство за сигурност и комфорт, което е изключително значимо за хора, изпитващи стрес или самотност.

Детски мемоари: За доста възрастни плюшените играчки припомнят за нехайно детство, което може да понижи равнищата на стрес.

2. Помощ при бодърствуване и тревога.

Намаляване на тревогата: Гушкането на плюшено животно, до момента в който спите, може да помогне за понижаване на тревогата и да сътвори по-спокойна среда за сън.

Подобрено качество на съня: За някои хора съществуването на плюшено животно наоколо може да насърчи по-дълбок и по-спокоен сън.

3. Физически комфорт.

Поддръжка на тялото: Пълнените играчки могат да обезпечат спомагателна опора за тялото, да вземем за пример когато спите на ваша страна.

4. Емоционална поддръжка.

Усещане за наличие: За хората, живеещи надалеч от фамилията или приятелите, плюшената играчка може да сътвори илюзията, че някой е наоколо.

Намаляване на възприятието за самотност: гушкането на плюшено животно, до момента в който спите, може да помогне в битката с възприятието за самотност.

Важно е да запомните, че грижата за личното ви психическо благоденствие включва потреблението на всички налични и комфортни за вас способи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР