Спамът по електронната поща е факт от самото начало на

...
Спамът по електронната поща е факт от самото начало на
Коментари Харесай

Google въвежда нови инструменти за борба със спам съобщенията в Gmail

Спамът по електронната поща е реалност през цялото време на съществуването ѝ и от ден на ден се разраства. Затова и Гугъл се стреми да противодейства на тази отрицателна наклонност с нови ограничения за отбрана на входящите писма.

В неотдавнашна обява в блога си Гугъл афишира нови условия към хората, които употребяват принадлежности за всеобщо изпращане на имейли, написа Engadget.

От февруари 2024 година всеки, който желае да изпрати повече от 5000 известия до адреси в Gmail за един ден, ще би трябвало да направи няколко спомагателни неща. Изпращачът ще би трябвало да удостовери достоверността на имейла - съгласно Гугъл това ще затвори малките врати, които нормално се употребяват от хакери, които заплашват консуматори. Удостоверяването ще включва следване на предложените от Гугъл най-хубави практики като да вземем за пример потребление на DKIM или SPF засвидетелствуване за имейл домейна.

От изпращачите на сходно количество известия ще се изисква също по този начин да дават опция за отписване от страна на получателите с едно кликване.

Освен това Гугъл стартира да ползва " явен предел за спам ", с цел да предотврати бомбардирането на потребителите на Gmail с нежелани известия. Компанията показва, че нейният предел за спам е " първият в промишлеността " и ще докара до това потребителите на Gmail да получават по-малко нежелани известия във входящата си поща.

Потребителите на Yahoo също ще се възползват от новите ограничения за попречване на спам. Гугъл декларира, че е убедила Yahoo да вкара същите промени при започване на идната година.

През годините Гугъл и други софтуерни компании се борят със спамърите, които изпращат имейли, с цел да излъгват нищо неподозиращи консуматори. Въпросните спамъри обаче непрестанно се развиват, което значи, че Гугъл би трябвало да измисля нови способи за отбрана на своите консуматори.

" Тези промени са като конфигурация за света на онлайн връзките и като изправим няколко неща под капака, можем да поддържаме гладкото действие на електронната поща ", изяснява продуктовият управител на Гугъл Нийл Кумаран. " Но тъкмо както при настройката, това не е еднократно упражнение. Поддържането на електронната поща по-сигурна, по-удобна за прилагане и с допустимо минимум спам изисква непрекъснато съдействие и зоркост от страна на цялата имейл общественост. "

Макар че тези промени евентуално е трябвало да бъдат въведени още преди години, добре е да забележим, че огромните софтуерни компании към момента демонстрират интензивност във връзка с сигурността на потребителите. Не може да се отхвърли, че спамът по електронната поща е излязъл отвън надзор и светът непрекъснато става очевидец на голям брой измами, осъществени точно през този канал, написа още Engadget и прибавя в умозаключение:

„ Що се отнася до това дали новите ограничения на Гугъл ще подобрят сегашната обстановка, ще би трябвало просто да изчакаме и да забележим. Вероятно ще би трябвало да се оправяме със спама, до момента в който съществува електронната поща, само че най-малко тези ограничения могат да предпазят от попадане на огромна част от нежеланите известия в главната ни пощенска кутия “.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР