Спадът в имиграцията, откакто беше гласуван Брекзит, вече струва на

...
Спадът в имиграцията, откакто беше гласуван Брекзит, вече струва на
Коментари Харесай

"Индипендънт": Британската икономика губи милиарди заради спада в имиграцията

Спадът в имиграцията, откогато беше гласуван Брекзит, към този момент коства на Англия повече от 1 милиард паунда на година, съгласно нов разбор на самостоятелния мозъчен концерн „ Global Future “, написа английският вестник The Independent, представен от " Фокус ".

Тръстът, който предизвиква изгодите от откритите граници, пресмята че загубите за обществените финанси са еквивалентни на повече от 23 000 медицински сестри или 18 000 доктори. Той също твърди, че постигането на имиграционната цел на държавното управление за „ десетки хиляди “ също ще коства на Англия 12 милиарда паунда на година към 2023 – което съставлява 60 % от парите, които бяха обещани на Националната здравна система (НЗС) от английския министър председател Тереза Мей като част от по този начин наречените „ дивиденти от Брекзит “.

Цифрите са основани на прогнозите на „ Office of Budget Responsibility “ от резултатите на чисто получени заеми при различните сюжети на висока и ниска миграция. Тези оценки показват търговски остатък от 16.9 милиарда паунда, в случай че миграцията падне от своя пик от 336 000 души на година в края на юни 2016 до 185 000 към 2021, съпоставено с остатък от 5.2 милиарда паунда, в случай че паднат до 105 000 към 2021 година.

„ Global Future “ употребяват тези оценки, с цел да разработят това, което те назовават „ изчислител за подготвеност “ на цена от 150 милиона паунда за всяко понижение с 10 000 души в миграцията. Най-новите миграционни числа ще бъдат оповестени в понеделник, само че миграцията към този момент е паднала до 224 000 души в края на септември 2017.

„ Намаляването на имиграцията удря тежко обществените финанси “, съобщи Питър Старкингс, шеф на мозъчния концерн. „ Британският народ може и да е реши, че е удовлетворен да заплаща малко повече налози или да одобри по-малки вложения в нашата НЗС и други обществени услуги, в подмяна на понижаване на имиграцията, само че това е спор, който просто не сме имали до момента “, разясни той.

„ Това, което знаем, е че обществеността счита, че имиграцията е добра за нашата стопанска система и нашата просвета и когато им бъде препоръчан избор, те рутинно избират икономическа непоклатимост пред понижаване на имиграцията. „ Докато държавното управление обрисува своите проекти за имиграционна политика след Брекзит, би трябвало да са чаeстни за покупко-продажбите в сърцето на този спор. Този разбор сподели, че по-ниската имиграция значи по-малки обществени вложения, по-високи заеми или по-високи налози – и постигането на държавната цел за понижаване на миграцията на десетки хиляди на година ще надуе гигантскa мултимилиардна дупка в паунда и в обществените финанси.

„ Във време, в което основни браншове като нашето опазване на здравето рапортуват за дефицит на фрагменти, държавното управление би трябвало да мисли доста деликатно за това какво би направилo ограничаваща имиграционна система нa страната ни “, разясни още Старкингс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР