Пивоварната Miller Light се възползва от сътресенията на Bud Light

...
Спадът на Bud Light е в полза на един от
Коментари Харесай

Спадът на Bud Light е в полза на един от най-големите му конкуренти.

Molson Coors, пивовар на бирите Miller Light и Coors Light, отчете във вторник най-доброто си тримесечие на приходите от сливането през 2005 г., докато пиещите продължават да отклоняват своята вярност от бирата, произведена от Anheuser Busch.

В издание, Molson Coors (TAP) каза, че комбинираните продажби в САЩ на двете им водещи бири са надминали Bud Light с 50% през второто тримесечие и са били с 30% по-високи от Modelo Especial, която изпревари продажбите на Bud Light през май и юни. Това е драстична промяна спрямо същото тримесечие преди година, когато продажбите на Bud Light бяха по-високи от продажбите на Coors Light и Miller Light взети заедно.

Нетната печалба за второто тримесечие нарасна до 342 милиона долара спрямо 47 милиона долара за същия период на миналата година. Продажбите също се повишиха с 11,8% до 3,3 милиарда долара, но това беше малко под очакванията на анализаторите, което доведе до спад на акциите с повече от 2% в предпазарната търговия.

Molson Coors също увеличи насоките си за цялата година, за да „отрази продължаващата сила, която виждаме в нашите основни марки в САЩ“.

Промени в бирената индустрия

Продажбите на бира бяха напълно обърнати след решението на Bud Light да изпрати персонализирана кутия на транссексуален влиятелен човек, което предизвика трансфобна реакция и отчужди основната клиентска база на компанията. Но липсата на отговор на A-B на омразата също предизвика критики от някои членове на LGBTQ+ общността и техните съюзници.

Оттогава продажбите на Bud Light последователно спадат с повече от 20% всяка седмица (в сравнение със същата седмица преди) от април. През май се случи на пръв поглед немислимото: Modelo Especial измести Bud Light от най-продаваното му място в Съединените щати за първи път, слагайки край на около две десетилетия на Bud Light. Тенденцията се запазва и през юни.

Компанията майка на Modelo, Constellation Brands (STZ), също наскоро отчете силни печалби. Бизнесът с бира, който включва и Corona, отчете 11% увеличение на продажбите за първото тримесечие.

Миналата седмица A-B обяви съкращения на целия си корпоративен персонал в САЩ, възлизащ на малко под 2% от броя на служителите. Биреният гигант е готов да обяви печалбите – които ще покрият изцяло спада на продажбите на Bud Light – в четвъртък.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР