Спад в цените на продуктите за козунак малко преди Великден.

...
Спад в цените на продуктите за козунак малко преди Великден.
Коментари Харесай

Производител: В бутикови пекарни цената на козунака стига до 200 лв./кг

Спад в цените на продуктите за козунак малко преди Великден. Това демонстрират данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, по отношение на предходната година. Ще се отрази ли това на крайния артикул и какъв брой ще костват козунаците тази година?

Според продуктовият управител на пекарна Виолета Борисова обаче нарастване на цените има, както всяка година.

Снимка: bTV

„ Цените доста постоянно варират и не всеки път са надолу по отношение на главните първични материали, които са употребявани в производството. По-скоро, както всяка година, нарастванията са факт. Надяваме се наклонността за повишаване на цените да спре “, изясни още Виолета в „ Тази заран “.

Тя създава козунаци към този момент 15 години и твърди, че за разлика от предходната година, през 2024 не се чака цените да набъбнат с 50%.

Вижте рецептите на Севда Димитрова, победител в MasterСhef

„ Има спад при суровините, само че има растеж при заплатите, наемите и доста други услуги, които са формиращи за крайната цена, само че все пак растежът няма да доближи 50% “, посочи тя.

По думите ѝ най-скъпите козунаци могат да доближават до над 200 лв. на кг в някои бутикови пекарни, а хората най-вече харесват изчистения козунак, със стафиди и портокалови или лимонови корички, който припомня на усета от едно време.

„ Нека светлината, изгряла от гроба Господен, да извърши вашите сърца “, пожела митрополит Григорий

„ Купуват се и с разнообразни пълнежи, само че най-много се избира обичайният козунак “, сподели Виолета.

Основните артикули, с които се подготвя печивото са масло, брашно, яйца, прясно мляко, захар, а това съгласно нея няма да ни коства по-малко от 20 лв.. И макар, че цените на суровините на едро са спаднали, това евентуално няма да се отрази на крайния артикул – великденския козунак.

 Какво може да приготвим от храните, които останат от Великден? Тази сутрин 1 мин. Какво може да приготвим от храните, които останат от Великден?  Враца раздаде стометров козунак на жителите и гостите на града България 1 мин. Враца раздаде стометров козунак на жителите и гостите на града  Какво може да приготвим от храните, които останат от Великден? Тази сутрин 1 мин. Какво може да приготвим от храните, които останат от Великден?  Враца раздаде стометров козунак на жителите и гостите на града България 1 мин. Враца раздаде стометров козунак на жителите и гостите на града
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР