Спад на руската рубла до почти 95 за долар преди

...
Спад на руската рубла до почти 95 за долар преди
Коментари Харесай

Рублата падна. Как ще я спасяват

Спад на съветската рубла до съвсем 95 за $ преди провеждането на три търга за държавни скъпи бумаги по-късно през днешния ден и преди да се е възползвала от данъчния интервал в края на месеца, когато експортьорите продават непознатата си валута, с цел да платят отговорностите си към страната, съобщи Ройтерс.

В ранната търговия рублата загуби 0,5 на 100 по отношение на $ до 94,73, както и 0,6 на 100 по отношение на еврото и юана до надлежно 102,95 и 12,97 рубли.
-->
Миналата седмица рублата се срина до 101,75 за $, което предизвика  намесата на централната банка, вдигнала внезапно главната рента с 350 базисни пункта до 12 на 100. Президентът Владимир Путин съобщи, че инфлационните опасности порастват и отправи  апел към правителството и банката да вземат ограничения, с цел да овладеят ситуацията.

Плановете на финансовото министерство са да се върне на дълговите пазари и да организира по-късно през днешния ден търгове за държавни скъпи бумаги с разнообразни периоди, отсрочени от предходната седмица, поради неустойчивостта на пазарите, написа Българска телеграфна агенция

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР