SpaceX за пореден път успешно изстреля ракетата Falcon 9 и

...
SpaceX за пореден път успешно изстреля ракетата Falcon 9 и
Коментари Харесай

SpaceX за трети път успешно изстреля и приземи използван бустер на Falcon 9

SpaceX за следващ път сполучливо изстреля ракетата Falcon 9 и без проблеми приземи нейната първа степен върху плаващата в океана платформа Of Course I Still Love You. Изстрелването бе осъществено от Кейп Канаверал, Флорида.
Това бе 12-тото подред сполучливо кацане на бустера на ракетата Falcon 9 през 2017 година и 18-тото през цялото време. Тази седмица SpaceX за повторно сполучливо изстреля и приземи своята ракета. Предишното изстрелване бе едвам преди 3 дни.

Но това събитие е по изключително, тъй като днешното изстрелване на Falcon 9 е третото в историята на SpaceX, при което се употребява към този момент летяла първа степен на ракетата Falcon 9. През месец февруари тази година същият бустер бе употребен за доставката на инсталация за Международната галактическа станция, след което се приземи върху площадката Landing Zone 1.



В рамките на днешното изстрелване Falcon 9 изведе в геостационарна орбита спътника EchoStar 105/SES-11, който ще се употребява от две компании по едно и също време – SES и EchoStar. Той ще обезпечи транслацията на видео с доста висока резолюция на територията на Съединени американски щати и другите региони на Северна Америка.

Представители на SpaceX публично оповестиха, че това е третата сполучлива задача на Falcon 9, в която наново се употребява първата степен на ракетата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР