Союз-СПГ ще бъде напълно, а не полу-многократно използваемаНова ракета-носител на

...
Союз-СПГ ще бъде напълно, а не полу-многократно използваемаНова ракета-носител на
Коментари Харесай

Роскосмос готви ракета, която превъзхожда Falcon 9

Союз-СПГ ще бъде изцяло, а не полу-многократно използваема

Нова ракета-носител на Роскосмос ще превъзхожда Falcon 9, настояват руснаците
(снимка: Роскосмос)

Роскосмос има намерение да сътвори ракета, която има по-добри индикатори от Falcon 9 на SpaceX, стана ясно от изказване на Дмитрий Рогозин, общоприет шеф на държавната корпорация, в изявление за РИА Новости.

По своите характерности бъдещата ракета Союз-СПГ ще надмине ракетата-носител Falcon 9 на американската компания SpaceX, която се оглавява от милиардера Илон Мъск, твърди Рогозин.

„ За подмяна на „ Союз-2 ” приготвяме ракета с метан. Тя ще бъде основана изначално като ракетно-космически комплекс за многократна приложимост. Не „ полу-многократно използваема ” като SpaceX, а „ неведнъж използваема ”, акцентира ръководителят на Роскосмос.
още по тематиката
Теоретично, Союз-СПГ ще може да извърши до 100 полета, разясни шефът на Роскосмос. За съпоставяне, ракетата Falcon 9 на SpaceX е проектирана за почти 10 изстрелвания.

При основаване на ракетата-носител Союз-СПГ съветските разработчици няма да се стремят да повтарят достиженията на американските конструктори – задачата им е да ги надминат, акцентира Рогозин.

Руският галактически началник не разкри по кое време ще стартират тестванията на новата ракета. Към момента е известно само, че изстрелванията на Союз-СПГ ще се правят от Източния космодрум.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР