Соцпартията е социалният стълб и балансьорът в сегашното управлението на

...
Соцпартията е социалният стълб и балансьорът в сегашното управлението на
Коментари Харесай

Габриел Вълков, БСП: Има нужда от смяна на политическите поколения

Соцпартията е общественият дирек и балансьорът в настоящето ръководството на България Повишаване на приходите е първа стъпка младите да останат в България
Габриел Вълков е роден през 1996 година в София. Завършил е Езиковата гимназия " Дорис Тенеди ". Завършил е семестриално " Политика и общество " в Нов български университет. Експерт е към Комисията по децата, младежта и спорта на Столичния общински съвет. Бил е специалист към Комисията по защита на Народното събрание. Председател е на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София и е интернационален секретар на националното Младежко обединяване на партията. Кандидат е за ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия.
През последните 12 години младежите бяха неглижирани от държавните управления на Бойко Борисов Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия предложихме премахването на налог общ приход за младежи до 26-годишна възраст Българска социалистическа партия има дълга традиция на подготовка и образование на своите фрагменти, би трябвало да работи с всеки млад социалист, споделя Габриел Вълков в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-н Вълков, до момента в който доста младежи съзнателно заобикалят политиката, смятайки я за " мръсна работа ", Вие избирате освен да се занимавате с нея, само че и да се кандидатирате за народен водач на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Защо?

- Тъжното е, че нещото, което отблъсква най-вече младежите от политиката, в действителност са самите политици. През последните години хората от моето потомство видяха задоволително образци за персони, които се облагодетелстваха от политиката и натрупаха сериозен капитал за сметка на обществото. Това отврати една огромна част от младото потомство в България и ги накара да станат аполитични.

Решението на този проблем е многопластово. Най-важно за мен е да има промяна на политическите генерации. Имаме потребност от млади и политически готови хора, които в дълбочина схващат системата на ръководство и по какъв начин работи тя.

Освен млади и некорумпирани, новите генерации би трябвало да имат пореден опит на всички равнища в българската политическа система. За разлика от доста от новите политически субекти на българската сцена, Българска социалистическа партия има дълга традиция на подготовка и образование на своите фрагменти.

Затова, като лявомислещ човек, избрах Българска социалистическа партия. Нашата партия може да има бъдеще, единствено когато има мощна младежка организация. През последните години имах шанса да черпя опит в партията, който ми разрешава да се кандидатирам за ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия с убеждението, че мога да оказа помощ за неговото развиване.

- Как желаете да развиете младежката организация на Българска социалистическа партия? Какви са целите Ви?

- В платформата ми за развиване на обединяването съм заложил 4 съществени целта - организационно укрепване, образование на членовете, дейна законодателна активност и разпространение на нашите политики.

Вярвам, че една организация не може да съществува без своя човешки запас. Затова и организационното укрепване на МО в Българска социалистическа партия е първи и главен мой приоритет. Ако бъда определен, поемам ангажимент с екипа ми да създадем 50 нови клуба на обединяването в цялата страна, както и да подкрепяме съществуващите такива.

Както загатнах, за мен политическото обучение е извънредно значимо. Затова, с изключение на продължение на обичайните ни образования, предлагам и основаването на годишна Младежка политическа академия. Тя ще се организира всяка година по случай рождения ден на обединяването и ще образова членовете ни на неща като политики на локално, национално и европейско равнище, обществено говорене, дипломация и доста други.

Една младежка политическа организация не може да работи пълноценно без да предлага и пази действителни политики. Затова ще продължим оформянето и защитаването на разнообразни законодателни начинания в интерес на младите.

За нас е от първостепенно значение и да разпространяваме своята активност. Ще работим за по-активно медийно наличие както онлайн, по този начин и в обичайните медии.

- Дава ли управлението на Българска социалистическа партия задоволително доверие и поддръжка на младите си фрагменти?

- Това е комплициран въпрос. От една страна Българска социалистическа партия е дала опция на доста младежи да потвърдят своя управнически капацитет. Нашата партия обаче към момента има да извърви дълъг път, до момента в който се трансформира в партията на младежите в България. За задачата управлението на Българска социалистическа партия би трябвало да работи интензивно с всеки млад социалист. Имаме потребност от непрекъсната поддръжка, градивна рецензия и съдействие в нашето развиване като организация. Само посредством непрекъснат разговор и доверие в нас като младежи можем да заздравим и разтеглим Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. България има потребност от мощна, лява младежка организация, която пази ползите на нашето потомство.

- Споменавал сте, че съгласно Вас разговорът сред " Позитано " 20 и младежите в Българска социалистическа партия не е задоволително деен. Каква е повода?

- На първо място казусът идва от разликата в мисленето и мнението на другите генерации в Българска социалистическа партия. Партията обаче е на повече от 130 години, тъкмо тъй като постоянно е била знак на последователност и единодушие сред поколенията. Иска ми се това да продължи и отсега нататък. Затова моля управлението на Българска социалистическа партия да води деен разговор с нас като младежи в името на общото ни бъдеще като партия.

- Как оценявате присъединяване на Българска социалистическа партия в държавното управление на Кирил Петков?

- Българска социалистическа партия е общественият дирек и балансьорът в настоящето ръководството на България. На първо място ние постоянно сме се борили за повишението на виталния стандарт на всеки. Стъпка по стъпка започнахме да осъществяваме тези свои обществени политики през държавното управление. Също по този начин Българска социалистическа партия има най-балансираните позиции по тематиките за войната в Украйна и влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Държим на съответни дейности, пазещи българския народен интерес, което би трябвало да бъде съществена цел на всеки един общественик.

- Как оценявате държавната политика към младежите в България?

- Със сигурност има какво да се желае. През последните 12 години младежите бяха неглижирани от държавните управления на Бойко Борисов, за сметка на персоналните облаги на избрани хора от властта. Строителството на автомагистрали беше по-важно от бъдещето на младежите в България. Заради това те бягат от нашата страна, с цел да търсят по-добър живот в чужбина. Изтичането на мозъци и човешки капитал към други страни коства доста на икономическото развиване на нашата страната и понижава вероятностите на бъдещите генерации у нас. През тези 12 години младежите в България не получиха нужната поддръжка под каквато и да било форма. Образованието ни към момента не е на равнище, осигуряващо конкурентоспособност на международните пазари. Кариерният старт за един младеж в България е извънредно сложен, а опциите за работа по специалността - съвсем оскъдни. Няма по какъв начин да чакаме един младеж да остане тук, когато личната му страна не демонстрира интерес към неговото развиване. Точно поради това би трябвало да се влага в младежите, тъй като без нас България няма бъдеще.

- Какво би задържало младите в България, изключително в по-малките обитаеми места?

- Равномерното повишение на приходите в цялата страна е от основно значение за нейното развиване и задържането на младежите у нас. Именно поради това от Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия предложихме премахването на налог общ приход за младежи до 26-годишна възраст. Това е възрастовата група с най-ниски хонорари по отношение на положен труд поради неналичието на опит. Именно по тази причина те би трябвало да бъдат обезщетени от страната. Друга значима мярка, която предлагаме, е подпомагането с 10 минимални работни заплати, или 7100 лв., за всяко второ и трето дете при двама работещи на трудов контракт родители. Тази финансова помощ цели да сринулира младите фамилиите да отглеждат своите деца в България, с което се борим и с демографската рецесия. Държавата също по този начин би трябвало да подтиква основаването на повече благоприятни условия за работа в дребните обитаеми места, с цел да могат младежите да останат там. Така те ще могат да се развиват без нужда от търсене на по-добър живот и благоприятни условия в огромния град, което ще спре обезлюдяването на огромни елементи от страната за сметка на няколко регионални града.

- Кои са Вашите учители в политиката?

- Обичам да споделям, че най-големият преподавател е животът. Сами проправяме своя път, учим се от грешките си и ставаме все по-добри. Съвкупността от нашите персонални прекарвания, хората, които срещаме, и нашите реакции, към всичко, което ни се случва, ни вършат такива, каквито сме.

- Какви са връзките Ви с Корнелия Нинова?

- Не мисля, че персоналните ми връзки с Корнелия Нинова са основни за общата ни политическа и партийна работа. По-важното е, че постоянно съм подготвен да протегна ръка към всеки, който желае да работи с и за Младежко обединяване в Българска социалистическа партия.

- Виждате ли себе си като народен представител или министър?

- Виждам себе си като част от това потомство, което ще промени България и ще я направи едно по-добро място за всички ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР