Социологическо проучване показва най-честите проблеми за пътната безопасност и кои

...
Социологическо проучване показва най-честите проблеми за пътната безопасност и кои
Коментари Харесай

Социологическо проучване показва най-честите проблеми за пътната безопасност у нас

Социологическо изследване демонстрира най-честите проблеми за пътната сигурност и кои са най-честити аргументи за злополуките по пътищата у нас.

" Знаем, че всекидневно българските жители сме склонни да прехвърляме виновността и отговорността за проблеми, които срещаме в нашия живот, всекидневно на институции, политици и така нататък Не търсим виновността в себе си, до момента в който тук - особено по тематиката с пътната сигурност, картината е доста по-различна ", изясни социологът Добромир Живков.

Национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет ЛИНКС ”, e извършено измежду 1029 лица над 18 година в страната в интервала 15 – 23 май 2023 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

52% от запитаните показват, че отговорност за жертвите по пътя имат всички жители, а единствено за 4% - отговорността е на политиците.

Според запитаните огромният брой произшествия се дължи на неефективни санкции, на ниска просвета на пътя, на неприятна инфраструктура, на непълен надзор, липса на почитание на пътя и на остарял авто парк.

Според Добромир Живков аргументите постоянно се търси постфактум.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР