Социално-икономически мерки за справяне с последиците от коронавируса ще се

...
Социално-икономически мерки за справяне с последиците от коронавируса ще се
Коментари Харесай

До края на годината ще се предлагат още мерки за справяне с последиците от COVID-19

Социално-икономически ограничения за справяне с последствията от ковид ще се оферират непрестанно, евентуално до края на годината, тъй като последствията от рецесията няма да бъдат овладени толкоз бързо. Това разяснява министърът на труда и обществената политика Деница Сачева в утринния блок на Българска национална телевизия.

Схемата 60/40 за опазване на заетостта евентуално ще продължи да работи и след 30 юни, като се обмислят промени в нейната форма, сподели още министърът. На въпрос ще се промени ли разпределянето на тежестта сред страната и бизнеса тя посочи, че философията на мярката е да има споделена отговорност и да се резервират приходите на хората. Наскоро Асоциацията на индустриалния капитал в България изиска схемата 60/40 да стане 60/0.

" Предстоят промени и за избрани браншове процентът на принос на работодателя сигурно може да бъде изменен ", съобщи през днешния ден Сачева. Тя добави, че министерството ревизира сигнали за злоупотреби с мярката. Уточни, че сигналите са доста малко и се отнасят до това, че не са изплатени в цялостен размер възнагражденията на чиновниците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР