Социалният министър Иванка Шалапатова все още не знае дали ще

...
Социалният министър Иванка Шалапатова все още не знае дали ще
Коментари Харесай

Социалният министър Иванка Шалапатова все още не знае дали ще остане на поста си след ротацията

Социалният министър Иванка Шалапатова към момента не знае дали ще остане на поста си и след ротацията на кабинета Денков - Габриел, която се чака при започване на месец март.

В Благоевград министър Шалаптова сподели, че за нея е значима оценката на хората, които се опират до услугите на обществената система.

" Ако хората не са задоволени от т метода на работа, от моята визия, от първите резултати на моята активност, аз съм подготвена да предам щафетата на идващия министър. Ако обаче има доверие в моята работа и аз съм потребна най-много за това да имаме ефикасен пазар на труда, способена работна мощ, добра обществена протекция и чувство на младежите, че точно България е страната в която те да останат и да осъществят капацитета си, аз съм подготвена да остана “, сподели министър Шалапатова.

Тя разяснява и тематиката са приемането на България в еврозоната, като уточни че изгодите от това ще са повече от негативите.

" Има доста терзания, че при обмяна на нашите приходи и хонорари, пенсии и обществени заплащания, от левове към еврото действително хората ще загубим от това. На този стадий нямаме такива упования. Дори бих дала и образец, сега доста българи имаме заеми в евро, действително ние ги изплащаме с приходите си в лв., тъй че няма да има огромна смяна в това отношение ", изясни общественият министър.

" Що се отнася до изгодите от присъединението към еврозоната, те са към този момент ясни и по тази причина моят зов към жителите е по-скоро да четат информация, подадена публично от българското държавно управление, с цел да знаят, че ние в действителност ще имаме повече изгоди, такива от които се възползва една Ирландия, която точно след превръщането й в член на еврозоната в действителност съумя да преодолее доста съществени стопански разтърсвания и в този момент да е една от водещите европейски страни ", сподели Шалапатова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР