Социалният министър Деница Сачева съобщи пред медиите в Министерския съвет,

...
Социалният министър Деница Сачева съобщи пред медиите в Министерския съвет,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Изискала съм доклад във връзка с убитото момиче в Галиче

Социалният министър Деница Сачева заяви пред медиите в Министерския съвет, че е изискала отчет по случая с убитата в Галиче Андреа, защото момичето живеело единствено.
"Но не бих желала още веднъж да приказваме и да търсим виновност някъде, тъй като, се съгласете, че обществените служащи не могат да знаят във всеки един миг кой български жител напуща страната и оставя своите деца. Кампанията за демонизиране на работата на обществените служащи от време на време ги кара да се тормозят да правят служебните си отговорности. Всичко, което прекрачва избрани граници, рано или късно стартира да бъде във щета на обществото и публичните ползи ", заключи тя.
Отговорността за това, че хора са останали без персонални асистенти, била на Българска социалистическа партия и на Мая Манолова, защото те упорствали да се одобри законът небрежно. Така отговори на рецензиите на алените общественият министър Деница Сачева, откакто соцдепутатът Георги Гьоков упрекна ръководещите, че са показали безхаберие.
"Това, което се случва сега, се случва в резултат на Закона за персоналната помощ, един закон, който беше признат под напън, чийто основател беше госпожа Мая Манолова, да се одобряват небрежно текстове, по които имаше редица негативни мнения, включително и от Министерство на финансите, и от Министерството на труда и обществената политика, в това число и от Агенцията за общественото подкрепяне. Законопроектът за персоналната помощ беше импортиран от Корнелия Нинова, след това имаше още един законопроект, който беше импортиран от „ Воля “. Така че това, което се случва сега, в действителност е резултат от това да одобряваме едно законодателство небрежно, под напън, единствено поради цели, които явно не са свързани с това да бъде признат закон, който е обективен и резистентен ", отвърна задочно Сачева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР