Социалната сфера към момента е непривлекателна за нови кадри, а

...
Социалната сфера към момента е непривлекателна за нови кадри, а
Коментари Харесай

Йорданка Шалапатова пред Дарик: Чувствам се мотивирана да продължа стратегията за МТСП и след ротацията

" Социалната сфера все още е непривлекателна за нови фрагменти, а обществото е извънредно нападателно към обществените служащи ". Това сподели в изявление за Дарик Кафе министърът на труда и обществената политика Йорданка Шалапатова.

" Понякога има непросветеност, има неоправдани упования, само че дано не забравяме, че това са хора, които в границите на един ден могат да видят унищожено детство на най-малко две деца, могат да видят жестокото лице на насилието, могат да видят ужасната кондиция на обезверен родител или младеж в тотална обърканост ", разяснява Шалапатова и прикани хората да подходят с почитание към обществените служащи.

По думите ѝ главният проблем, който актуалният екип в МТСП се стреми да позволи е обвързван с неналичието на поддръжка за хората, тъкмо, когато имат потребност от нея. “Или няма такава обществена услуга, или тя не е ефикасна, или не е налична ”. Шалапатова даде образец със семейство на дете със усложнение на развиването в ранна възраст. То не е диагностицирано, само че не може да реализира резултатите в детската градина. “Всички следят отклонения освен това дете, а класическият проблем на родителите е, че няма кой действително да им спомага с цялостна оценка на усложненията на детето и ангажирането най-малко на двама експерти, гратис, които да стартират работа с него и родителите да са спокойни ”.

Оказва се, че има обществена страна, има обществена система, само че тя не е ефикасна, установи Шалапатова и добави, че измежду главните ѝ цели са хората в системата - “да бъдат, способени, стимулирани, добре платени и в това време да бъдат самокоректор по какъв начин да създадем соц система бърза ефикасна и налична и всеки жител да знае, че отделът за протекция на детето и обществената работа са сътрудник на родителите, пенсионерите, младежите ”.

Шалапатова разяснява и идната ротация в кабинета като съобщи, че все още няма противоположна връзка, че следва промяна на нейния пост. “На този стадий аз се усещам извънредно стимулирана да продължа ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР