Социалната платформа X, известна преди като Twitter, ще пусне две

...
Социалната платформа X, известна преди като Twitter, ще пусне две
Коментари Харесай

X въвежда две нови нива на абонамент за потребителите

Социалната платформа X, известна преди като Twitter, ще пусне две нови равнища на абонамент за потребителите.

Това заяви притежателят ѝ Илон Мъск, представен от CNBC.

Едното равнище ще бъде " по-евтино с всички функционалности, само че без понижение на рекламите ", до момента в който другото ще е " по-скъпо, само че няма да има реклами ", изясни милиардерът.

Two new tiers of X Premium subscriptions launching soon.

One is lower cost with all features, but no reduction in ads, and the other is more expensive, but has no ads.
— Elon Musk (@elonmusk) October 20, 2023 Тази седмица X разгласи, че ще стартира тест, който таксува потребителите с 1 $ годишно в Нова Зеландия и Филипините, с цел да " разгласяват и взаимодействат с други постове ". Това е част от стратегия, предопределена за битка със спама и интензивността на ботовете. Потребители, които се откажат, ще могат единствено да четат постове.

Не е ясно дали годишният абонамент от 1 $ ще бъде едно от двете нови равнища на абонамент, за които приказва Мъск, добавя CNBC.

Платформата обществени медии към този момент има абонаментна услуга за 8 $ на месец, наречена X Premium.

Потребителите, които са се абонирали за нея, могат да получат синя отметка за верификация на профила си, както и други функционалности, като да вземем за пример опция за редактиране на обява.

Откакто купи Twitter през октомври 2022 година и я ребрандира като X, Илон Мъск предприе огромни промени, в това число съкращения в екипите и унищожаване на синята отметка от неплащащите сметки. Той също по този начин възвърне неразрешени преди този момент сметки в платформата.

Новата политика обаче отблъсна рекламодателите. През юли Мъск съобщи, че паричните потоци на X остават негативни заради близо 50-процентния спад на приходите от реклама, комбиниран с " огромни задължения ".

Новите абонаменти биха могли да бъдат опит за възстановяване на финансите на компанията и за разкриване на нови източници на доходи.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР