Социалната платформа Reddit е получила 150 млн. долара инвестиции от

...
Социалната платформа Reddit е получила 150 млн. долара инвестиции от
Коментари Харесай

Потребители на Reddit с опит да осуетят китайски инвестиции

Социалната платформа Reddit е получила 150 млн. $ вложения от Tencent, китайски софтуерен колос, който стои зад WeChat и League of Legends. Това провокира вълна от отвращение от страна на потребителите, които се опасяват, че договорката може да докара до цензура в платформата. Първите клюки за нея се появиха предходната седмица, а в отговор на това и в символ на митинг в мрежата се появиха редица изявления на неразрешени в Китай фотоси.

Протестите са съсредоточени към два съществени облика - Мечо Пух, чиито фотоси са неразрешени от Пекин, защото потребителите се подиграват с приликата на приказния воин с президента на страната Си Дзинпин, и емблематичния танк от площада Тянанмън. И двете фотоси са жертва на цензурата в Китай като част от политиката да не се разрешава опълчване на държавното управление в интернет. „ Мисля, че би било хубаво да публикуваме тези фотоси, преди новите ни славни господари да решат, че към този момент не можем да го правим”, разяснява консуматор в Reddit.



От обществената мрежа удостоверяват инвестицията пред The Verge, само че отхвърлят да разкрият спомагателна информация.

По принцип Китай цензурира наличие и отвън границите си, когато става дума за локални приложения. Дори потребителите на WeChat в Америка към момента могат да бъдат цензурирани, в случай че профилите им са свързани с идентификатори на азиатския континент. Потребителите на Douyin, китайската версия на TikTok, които влизат в профилите си отвън страната, също постоянно схващат, че постовете им са свалени. В един от случаите платформата незабавно отхвърля даже къс клип на чужденец, четящ от Малката алена книга на Мао Цзедун.

Досега обаче, американските компании с китайски вложения не са били обект на цензура. Spotify, Epic Games и Snap са получавали вложения от Tencent, само че никой е ставал обект на някакви ограничавания, от които потребителите на Reddit се опасяват.

В същото време Китай продължава да блокира американските услуги, които желае да цензурира, като Twitch, Гугъл и Фейсбук. Reddit да вземем за пример е недостъпна в Китай от август.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР