Социалната мрежа Twitter закри хиляди свързани с държавата профили в

...
Социалната мрежа Twitter закри хиляди свързани с държавата профили в
Коментари Харесай

Twitter закри хиляди профили в Китай, разпространяващи пропаганда

Социалната мрежа Twitter закри хиляди свързани с страната профили в Китай, които са разпространявали агитация и са опитвали да опровергаят доказателства за нарушаването на човешките права в Синдзян , съобщи " Гардиън ".

Имало е подставени и автоматизирани сметки, както и подправени уйгурски профили със фотоси и свидетелства за " щастливия живот " в района. Целта е била да се разсеят доказателствата за (мюсюлманско малцинство, живеещо главно в Синдзян), включваща лагери за интерниране, стратегии за превъзпитание, насилствен труд и дезинфекция.

Пропагандните мрежи са споделяли общи тематики и наличие, само че постоянно са употребявали пренасочени сметки, отдадени на порнография или корейски сапунени опери. Twitter е неразрешен на територията на Китай, само че длъжностни лица постоянно ръководят сметки в чужбина.
 Изтекоха документи, свързващи висши китайски водачи с репресиите против уйгурите
Изтекоха документи, свързващи висши китайски водачи с репресиите против уйгурите

Включително президента Си Дзинпин и премиера Ли Къцян

Закритите в този момент профили, свързани с китайския държавен уред, са две групи. По-голямата е мрежа от 2048 акаунта , които популяризират разкази на Китайската комунистическа партия за Синдзян. Втората група е от 112 акаунта, свързани с Changyu Culture - частна компания, която - съгласно изказвания на задгранични организации - е наета от районния орган на Синдзян да основава видеоклипове на уйгури, подкрепящи държавното управление.

Идентифицирани са над 30 000 туита от всяка мрежа, определящи доказателствата за репресии против уйгурите като " неистини " или споделящи видеа с " истината " за Синдзян. Част от тях са атакували и непознати политици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР