Социалната мрежа Twitter въвежда извънредни мерки срещу публикуването на манипулирано

...
Социалната мрежа Twitter въвежда извънредни мерки срещу публикуването на манипулирано
Коментари Харесай

Социалните мрежи ще предупреждават за фалшиви новини

 Социалната мрежа Twitter вкарва изключителни ограничения против публикуването на манипулирано наличие. Платформата към този момент ще маркира с предизвестие сходни изявления или напряко ще ги отстранява.

Във вторник компанията разгласи, че с въвеждането на новите правила се не разрешава шерването на изкуствено или манипулирано наличие, което може да аргументи вреди. В случай, че едно наличие е манипулирано, само че не наложително нездравословно, може единствено да бъде маркирано с сигнален надпис.

Новите правила ще влязат в действие на 5 март. Именно поради тях забавеното видео, в което председателката на Камарата на представителите Нанси  Пелоси наподобява като че ли не може да приказва, може да получи сигнален надпис, в случай че то бъде споделено. Фейсбук към този момент разгласи, че ще маркира видеото с Пелоси като " подправено ", само че няма да го смъкна от платформата.

Гугъл, Фейсбук, Twitter, както и други софтуерни компании са под мощен напън да попречат на възможна интервенция по отношение на президентските избори в Съединени американски щати, които ще се проведат тази година. Мярката идва, откакто преди четири години бяха манипулирани от лица свързани с Русия. Социалните мрежи са пдложени на напън да се оправят със опасността от по този начин наречените " дийпфейк " (deepfake) изявления. При тях се употребява изкуствен интелект за основаване на суперреални, само че подправени видеа, при които някой наподобява, че прави или споделя нещо, което се разграничава от действителността.

Този понеделник Youtube обясни позицията си по отношение на политическата операция, като акцентира, че не разрешава манипулирани видеа, свързани с избори. Фейсбук също има намерение да усили напъните си в тази посока.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР