Социалната мрежа Туитър (Twitter), купена от Илон Мъск, ще трябва

...
Социалната мрежа Туитър (Twitter), купена от Илон Мъск, ще трябва
Коментари Харесай

Мъск ще трябва да спазва правилата на ЕС. Причината


Социалната мрежа " Туитър " (Twitter), купена от Илон Мъск, ще би трябвало да съблюдава в Европа преди малко признатите разпореждания за огромните платформи, предизвести еврокомисарят за вътрешния пазар и основател на тези законодатаелни ограничения Тиери Бретон, представен от Франс прес. 

В отговор на шефа на " Тесла " (Tesla), който нощес написа в Туитър " птицата е освободена ", откакто пое контрола върху платформата, добита за 44 милиарда $, Бретон написа в Туитър: " В Европа птицата ще лети по нашите европейски правила ".
-->
Еврокомисарят прикрепи линк към видео, оповестено през май, в което той е паралелно до шефа на " Тесла " в автомобилния цех в Остин, щата Тексас. Мъск твърди във видеото, че е на " една вълна " с Бретон що се отнася до новите разпореждания на Европейски Съюз за цифровите компании и наложените отговорности на платформите при модериране на наличието. 

Поемането на контрола върху " Туитър " от Илон Мъск безпокои огромна част от чиновниците на платформата, многочислените консуматори и неправителствените организации, които приканват обществените мрежи да се борят още по-усилено против насилието и дезинформацията. 

Мултимилиардерът, който се показва като парещ последовател на свободата на изложение, желае да смекчи модерирането на наличието и отвори вратите за завръщането на Доналд Тръмп, чийто профил бе анулиран от " Туитър ", откакто той поддържа с туитове последователите си, които нападнаха Капитолия през януари 2021 година. 

Законодателният акт за цифровите услуги бе оповестен през вчерашния ден в формалния вестник на Европейски Съюз и ще се ползва от началото на 2024 година. 

Той ще изисква бързо унищожаване на всяко нелегално наличие (според националните и европейските закони), незабавно щом платформата разбере за него. Актът планува обществените мрежи да изтриват профилите на консуматори, които " постоянно " нарушават закона. 

Законодателната мярка постанова на " огромните платформи ", т.е. тези с " над 45 милиона дейни консуматори " в Европейски Съюз, сами да преценят обвързваните с потреблението на услугите им опасности и да ползват подобаващите способи за заличаване на проблематичното наличие. Те ще би трябвало да демонстрират по-голяма бистрота по отношение на логаритмите, които употребяват и един път годишно ще бъдат одитирани от самостоятелни органи.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР