Социалната мрежа Threads продължава да привлича голям интерес. В рамките

...
Социалната мрежа Threads продължава да привлича голям интерес. В рамките
Коментари Харесай

Защо Threads все още не се предлага в Европа

Социалната мрежа Threads продължава да притегля огромен интерес. В рамките на към четири дни тя към този момент има над 100 млн. регистрирани консуматори в над 100 страни.

Обаче Threads не се предлага в Европейския съюз, най-малко не публично. Това ще продължи да е реалност още много време, оповестява The Verge. Говорител на компанията разяснява пред изданието, че повода е Законът за цифровите пазари на Европейски Съюз.

Според компанията въпросният закон има доста регулаторни неясноти. Той е подложен на критика и от други организации, че може да внесе прекалено много ограничавания и те да пречат на нововъведенията.

Meta не подлага на критика закона чак толкоз остро, само че счита, че има неясноти, които би трябвало да бъдат адресирани. В изявление за The New York Times, ръководителят на Instagram Адам Мосери разяснява, че има и други аргументи за отлагането на Threads, в това число разпоредбите на Европейски Съюз да не се смесват данни на консуматори от другите платформи на компанията.

Не дребна част от Threads разчита на интеграция с Instagram. Законът обаче не разрешава на Meta да трансферира данни сред платформите без позволение на потребителя.

Има и други фактори, като обработка на данните и преноса им отвън Европейски Съюз. По това Съединени американски щати и Европейски Съюз реализираха съглашение, което ще позволи този развой, само че се чака съглашението да бъде обжалвано в съда, което ще забави влизането в действие.

Мосери чака, че ще се наложи Meta да построи нови системи, които да извършват и потвърждават осъществяването на условията за Threads. Всичко това ще отнеме време и към този момент няма период по кое време Threads ще може да се употребява публично и от европейските консуматори.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР